Mikulec nerozumie kritike od Krajniaka. Premiéra požiada o spoločné stretnutie

TA3 TASR
7.6.2021 11:02

Minister vnútra Roman Mikulec nerozumie vyjadreniam ministra práce Milana Krajniaka, ktorý povedal, že Mikulec sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. Požiada premiéra Eduarda Hegera o stretnutie aj za účasti ministra práce. Hovorí, že ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, spravodlivosť platí aj pre nich.

Mikulec nerozumie kritike od Krajniaka. Premiéra požiada o spoločné stretnutie
TASR/Pavol Zachar

Vyjadreniam Krajniaka nerozumie 

"Bohužiaľ, skutočne nerozumiem vyjadreniam pána ministra Krajniaka, podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne," vyhlásil Mikulec. Súčasná vláda podľa neho deklarovala, že bude pracovať čestne a že spravodlivosť rovnako ako zákony platia pre všetkých rovnako. 

"V prípade, ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, platí to, samozrejme, aj pre nich. Verím, že nechceme existovať v spoločnosti, kde si budeme zakrývať oči pred páchaním trestnej činnosti bezpečnostnými zložkami len preto, lebo podľa pána Krajniaka tak dobrý minister vnútra nekoná," podotkol Mikulec.

Konajú nezávisle

Minister vnútra pripomenul, že v minulosti fungovali politické objednávky, keď "vyšetrovatelia museli v prvom rade poznať odpoveď na otázku, či je vôľa vyšetrovať nejaký skutok alebo trestný čin". "A ja pevne verím, že v rámci koalície máme zhodný názor na to, že nikto z nás nechce, aby sa takéto časy vrátili. Orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle a verím, že všetci vnímame aj systém kontrolných mechanizmov, v ktorom majú posledné slovo vždy naše súdy," doplnil.

Kritika ministra

Mikulec hovorí, že vždy bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády, k dispozícii, ak by mal záujem sa naňho v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť.

Krajniak v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. "Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne, tak dobrý minister vnútra nekoná," vyhlásil Krajniak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok