Izrael zrejme zruší nosenie rúšok v interiéri. Zmena sa zatiaľ nebude týkať škôl

TA3 TASR
7.6.2021 10:15

Ak sa epidemiologická situácia v Izraeli v najbližších dňoch podstatne nezhorší, zruší sa od 15. júna povinné nosenie rúšok v interiéri. Táto zmena sa však zatiaľ nebude týkať škôl, informovalo izraelské ministerstvo zdravotníctva. Správu o tom zverejnil spravodajský portál The Times of Israel.

Izrael zrejme zruší nosenie rúšok v interiéri. Zmena sa zatiaľ nebude týkať škôl
TASR/AP

Počkajú si na výsledky očkovacej kampane

Povinné nosenie rúšok v školách bude zrušené v závislosti od úspešnosti očkovania detí vo veku 12–15 rokov. S ich vakcináciou sa v Izraeli začalo v nedeľu, pričom zaočkovaných by mohlo byť 600.000 tínedžerov z tejto vekovej skupiny. 

V prípade, že bude táto očkovacia kampaň úspešná, ministerstvo zváži zrušenie podmienky nosenia rúšok v triedach.

Ocenil prácu zdravotníkov

Možnú zmenu pravidiel ohlásil v nedeľu minister zdravotníctva Juli Edelstein počas prijatia zdravotníkov, ktorých prácu počas pandémie vysoko ocenil. Uviedol, že v Izraeli sa "na vrchole pandémie pred piatimi mesiacmi detegovalo denne viac než 10.000 prípadov; včera (v sobotu) boli iba štyri". Spresnil, že všetky tieto osoby mali pozitívny test na covid po návrate zo zahraničia a od príchodu boli v karanténe.

Premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil, že víťazstvo Izraela nad covidovou epidémiou "bolo dosiahnuté vďaka dvom základným veciam: miliónom vakcín, ktoré sme priviezli do Izraela, a ich rýchlej distribúcii izraelským občanom".

Pripomenul, že vírusy ako SARS-CoV-2 sa "jedného dňa môžu vrátiť, preto chceme založiť závod na výrobu vakcín v Izraeli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok