Po útoku v Číne hlásia mŕtvych. Muž bodal nožom ľudí na ulici

TA3 TASR
5.6.2021 18:53

Najmenej päť ľudí prišlo v sobotu o život a ďalších 15 utrpelo zranenia pri útoku nožom na východe Číny. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

Čína útok na vlakovej stanici (SITA)
SITA

Úrady v meste An-čching v provincii An-chuej dostali v sobotu hlásenie o mužovi, ktorý bodal nožom ľudí na ulici. Útočníka zadržali a zranených previezli do nemocnice na ošetrenie. Motív útoku nebol bezprostredne známy a prípad je predmetom vyšetrovania. V Číne zákony obmedzujú predaj a držanie strelných zbraní, páchatelia masových útokov preto väčšinou používajú nože alebo podomácky vyrobené výbušniny.

Útočníci, ktorí sa k podobným činom v minulosti uchýlili, trpeli podľa úradov duševnými poruchami alebo pociťovali nenávisť voči spoločnosti. Pri zatiaľ poslednom útoku tohto druhu z konca apríla tohto roku muž vyzbrojený nožom zabil v materskej škole v meste Pej-liou v čínskej autonómnej oblasti Kuang-si Čuang na juhu Číny dve deti a zranil 16 ďalších ľudí.

Vlani v júni ochrankár zranil nožom v materskej škole v juhočínskej autonómnej oblasti Kuang-si nožom najmenej 39 ľudí. Odsúdený bol na doživotný trest odňatia slobody. V roku 2018 zabil muž počas útoku v pekinskom nákupnom centre nožom jednu osobu a ďalších 12 zranil.  


Témy: Čína
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok