Bude šéf policajnej inšpekcie väzobne stíhaný? Špecializovaný trestný súd rozhoduje v sobotu

TA3
5.6.2021 08:00

Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude dnes rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry stíhať väzobne riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Výsluch je neverejný.

Bude šéf policajnej inšpekcie väzobne stíhaný? Špecializovaný trestný súd rozhoduje v sobotu
TASR/Pavol Zachar

Neverejný výsluch a rozhodovanie je naplánované od 8.30 hodiny. Adriána Szabóa eskortovali do budovy súdu približne hodinu pred začiatkom rozhodovania. "Obhajoba sa zatiaľ nebude vyjadrovať ani k skutkovým okolnostiam a ani k právnej kvalifikácii," uviedol  obhajca Zoltán Perhács.

Adriána Szabóa a bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda Slobodníka a bývalého funkcionára NAKA Mariána Kučerku stíhajú pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť. 

NAKA zadržala Szabóa vo štvrtok (3. 6.). Celkovo obvinila troch ľudí. Korupčná trestná činnosť mala spočívať "v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20.000 eur".

Riaditeľ inšpekcie bol jedným z účastníkov nedávneho tajného stretnutia vysokopostavených politikov v Slovenskej informačnej službe. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vo štvrtok uviedol, že ak špeciálny prokurátor potvrdí informácie, ktoré budú závažného charakteru, predloží vláde návrh na odvolanie Szabóa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok