Poslanci OĽANO aj SaS sa postavili za Mikulca: je zárukou nezávislosti polície

TA3 TASR
4.6.2021 13:01

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) má plnú dôveru poslaneckého klubu hnutia OĽANO. Informoval o tom predseda klubu Michal Šipoš. Tvrdí, že minister dôsledne háji verejný záujem a je zárukou nezávislosti polície.

Mikulec
TASR/Jaroslav Novák

"Avizovaný pokus Roberta Fica o zvolanie mimoriadnej parlamentnej schôdze na ministrovo odvolanie vnímame ako stupňujúcu sa hystériu a strach z nástupu spravodlivosti. Fico, Pellegrini a spol. zjavne stále žijú vo svojom pomýlenom svete, v ktorom mohli skorumpovaní politici manipulovať a zneužívať políciu, a dokonca ju aj vydať do rúk organizovaného zločinu," vyhlásil Šipoš.

Šéf klubu OĽANO hovorí, že táto éra je preč a orgány činné v trestnom konaní môžu bez akýchkoľvek politických zásahov odkrývať zločineckú sieť, ktorá podľa neho presahovala na najvyššie úrovne štátu.

Strana SaS stojí za ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽANO). Návrh Smeru-SD na jeho odvolávanie považuje za snahu "ochrániť svojich kumpánov pred rukou spravodlivosti". Stanovisko SaS poskytol hovorca hnutia Ondrej Šprlák. "Minister vnútra Roman Mikulec sa zúčastnil na dnešnom poslaneckom klube SaS, kde zodpovedal všetky otázky súvisiace s aktuálnym dianím. Strana SaS plne stojí za ministrom Mikulcom," uviedla strana.

Smer-SD chce budúci týždeň podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR na odvolanie ministra vnútra. Strana chce, aby sa mimoriadne rokovanie konalo až počas riadnej schôdze, ktorá je plánovaná podľa harmonogramu od 15. júna. 

Odvolávať Mikulca chce opozícia v súvislosti so situáciou v silových zložkách. Na odchod z funkcie ho už vyzvali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD. Minister dôvod na odchod nevidí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok