Cehlárik: Slovensko ukázalo, že sa v hokeji posúva správnym smerom

TA3 TASR
3.6.2021 19:00

Slovákom sa do semifinále prebojovať nepodarilo. Vo štvrtkovom štvrťfinále podľahli USA vysoko 1:6. Cehlárik a Hrivík sú však na slovenský tím hrdí.

Cehlárik: Slovensko ukázalo, že sa v hokeji posúva správnym smerom
TASR/Jaroslav Novák

"Škoda, že sme neboli lepšie pripravení na začiatok. Poriadne na nás vybehli, dostali nás pod veľký tlak a donútili nás k vylúčeniam. Síce sme dobre zvládli to oslabenie 3 na 5, ale potom sme po chybách dostali tri góly. Proti takému tímu sa také manko dobieha ťažko. V druhej tretine sme ešte dali gól na 3:1 a mali sme šancu na návrat do zápasu. Vytvorili sme si šance, no nedali sme kontaktný gól a oni dali v závere druhej tretiny gól na 4:1. Som hrdý na chalanov, trénerov a ďalších, ktorí nám pomáhali. Slovensko ukázalo, že sa v hokeji posúva správnym smerom," uviedol tesne po zápase Peter Cehlárik.

Podľa Jána Pardavého, asistenta trénera, bola kľúčom k zápasu prvá tretina. "My sme hneď na začiatku hrali v oslabení 3 proti 5, odohrali sme ho dobre, ale to akoby nastavilo priebeh prvej časti. Američania boli oveľa rýchlejší a silnejší v osobných súbojoch, a preto si dnes zaslúžili postúpiť do semifinále," uviedol s tým, že na turnaji sme určite zanechali dobrý dojem. "Väčšinu zápasov sme odohrali dobre, čo sa týka pohybu a agresivity. Nezvládli sme tri zápasy, so Švajčiarskom, v ktorom sme mali veľa vylúčení, s Českom a dnes s USA, keď sme pokazili prvú tretinu," dodal.

Na tím je hrdý aj Marek Hrivík. "Postúpili sme do štvrťfinále, i keď od nás veľa ľudí neočakávalo veľa. Som hrdý na tento tím a na to, čo chlapci predviedli. Škoda toho úvodu dneska, mohli sme dosiahnuť lepší výsledok. Bolo tu veľa hráčov, ktorí boli na prvom šampionáte a nazbierali skúsenosti. Aj ja, keďže bol len môj druhý. Myslí si, že to všetkým chalanom pomôže aj do ďalšej kariéry," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok