Fico chce odvolávať Mikulca, dôvodom je zadržanie šéfa Úradu inšpekčnej služby

TA3 TASR
3.6.2021 13:37

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico navrhne predsedníctvu strany zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Verejnosti na nej chce vysvetľovať, čoho je schopná vládna koalícia. Vo štvrtok tak reagoval na zadržanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa.

Fico hovorí v súvislosti so zadržaním Szabóa o snahe umlčať inšpekciu ministerstva vnútra, ktorá vyšetruje podozrenia vyplývajúce zo správy Slovenskej informačnej služby. Vidí v ňom postupy organizovaného zločinu proti opozícii a ľuďom. Pýta sa, kto bude ďalší.

Ostro protestuje proti tomu, že zatvorili človeka, "ktorý chcel hovoriť pravdu o obludnom zneužívaní trestného práva". "Toto je zastrašovanie najhrubšieho zrna," zhodnotil. Po návrate do Bratislavy plánuje zvolať vedenie strany a navrhnúť mimoriadnu schôdzu na odvolávanie ministra vnútra.

Národná kriminálna agentúra vo štvrtok zadržala riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Dôvodom sú obvinenia z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok