Ako to bude na maďarských kúpaliskách? Slováci ešte musia počkať

TA3 TASR
3.6.2021 11:52

Na platených kúpaliskách v Maďarsku, a teda aj pri najväčšom jazere Balaton, sa nebude treba preukazovať očkovacím certifikátom alebo certifikátom potvrdzujúcim prekonanie ochorenia Covid-19. Prevádzkovatelia týchto zariadení však budú musieť zabezpečiť koncentráciu návštevníkov tak, aby na každého vyšlo v priemere desať štvorcových metrov plochy, uviedla to televízia ATV.

Ako to bude na maďarských kúpaliskách? Slováci ešte musia počkať
TASR/Ladislav Vallach

Aktuálne zatiaľ chýba dohoda medzi Maďarskom a Slovenskou republikou v otázke vzájomného uznávania si očkovacích certifikátov, bez ktorých slovenskí občania s cieľom rekreácie nemôžu bez ďalších obmedzení vstúpiť na územie Maďarska. Podľa spravodajského servera penzcentrum.hu slovenský rezort diplomacie v utorok v tejto súvislosti uviedol, že prebiehajú rokovania na úrovni expertov.

Podľa oficiálnej stránky slovenskej diplomacie kontroly hraníc sú v zmysle nariadenia maďarskej vlády predĺžené do 22. júna 2021. Oficiálna letná sezóna sa na maďarských kúpaliskách začne 12. júna. Väčšina reštauračných zariadení otvorí iba vonkajšie terasy, aby tak nemuseli od hostí pýtať certifikát o očkovaní či prekonaní covidu, ktoré sú potrebné pri konzumácii v interiéri. Väčšina obsluhujúcich sa už dala zaočkovať, zaznelo v reportáži televízie ATV.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok