So žiadosťou neuspel. Norbert Bödör zostáva vo väzbe

TA3 TASR
2.6.2021 11:17

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör bude naďalej väzobne stíhaný, keď Špecializovaný trestný súd v Pezinku zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry teda nemá dôvod podať sťažnosť voči rozhodnutiu na Najvyšší súd SR. "Žiadosť vami uvádzanej osoby bola zamietnutá. Obvinený bol ponechaný vo väzbe pri nezmenených dôvodoch väzby, a to kolúzna a preventívna. Prokurátor teda nemal dôvod podávať sťažnosť," objasnil Skladan. Rozhodnutie nie je právoplatné. Obhajca Para potvrdil, že voči nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať NS SR. Rozhodnutie mu bolo doručené v utorok.

"Stručnosť rozhodnutia ŠTS, bohužiaľ, nie je vykompenzovaná jeho vecnosťou. Sudca sa v rozpore so zásadami pre rozhodovanie o väzbe len stroho odvolal na predchádzajúce rozhodnutie NS SR spred viac ako dvoch mesiacov a úplne odignoroval, že voči môjmu mandantovi doposiaľ existuje len jeden nepriamy dôkaz, a aj to len iného spolupracujúceho obvineného," zdôraznil Para.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS začal rozhodovať o žiadosti 20. mája. Rozhodnúť mal minulý týždeň a rozhodnutie zasielať procesným stranám. Išlo o prvú žiadosť o prepustenie Norberta Bödöra z väzby od jeho minuloročného zadržania v kauze Dobytkár. Vo väzbe je od 9. júla 2020, keď o tom rozhodol NS SR.

Koncom marca tohto roka NS SR rozhodol, že Norbert Bödör ostane vo väzbe do 1. septembra 2021. Zamietol jeho sťažnosť voči predchádzajúcemu rozhodnutiu ŠTS, pracovisko Banská Bystrica. Vo väzbe zostávajú aj spoluobvinení Peter K. a Ľubomír P. V rámci akcie Dobytkár do polovice júla 2020 Národná kriminálna agentúra obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok