Kolíková vyčíta Remišovej svojvoľný mocenský boj, Šeliga nevylúčil rozpad Za ľudí

TA3
2.6.2021 08:40

Spor v strane Za ľudí sa po stretnutí predsedníctva ešte viac prehĺbil. Skupina okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo stretnutia strany odišla a líderke vyjadrila nedôveru. Veronika Remišová im odkázala, že od rokovacieho stola sa neodchádza. Tvrdí, že v strane chce hľadať jednotu, diskusiu a zmier.

Hneď na začiatku rokovania predsedníctva Remišová odovzdala odvolávací dekrét generálnemu manažérovi strany Romanovi Krpelanovi. Ministreka spravodlivosti Mária Kolíková to označila za "poslednú kvapku". "Vnímame to ako spôsob mocenského boja, ktorý je svojvoľný, nepredvídateľný, je v absolútnom rozpore s demokratickým spôsobom, ktorým sa rozdielne názory v rámci strany majú riešiť," skonštatovala ministerka.

"Členovia ani nevedeli, kto je generálnym manažérom," bránila sa Remišová s tým, že generálny manažér má byť pravou rukou predsedu strany a má mať aj jeho plnú dôveru. Krpelan tvrdí, že bol odvolaný za vyslovenie názoru. "Doteraz nikdy nebola prejavená nespokojnosť s mojou prácou v strane," ohradil sa.

Remišová opakuje, že na predsedníctve jej išlo o výber spoločného kandidáta na šéfa strany spomedzi členov predsedníctva. Vladimíra Marcinková tvrdí, že Remišová účelovo zmenila zloženie predsedníctva, aby stranu absolútne ovládla. Juraj Šeliga priznal, že ak bude napätá situácia v strane pokračovať, môže dôjsť aj k jej rozpadu. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok