Skok z okraja vesmíru sledoval rekordný počet užívateľov YouTube

TASR
15.10.2012 22:08

Nedeľný zoskok 43-ročného Salzburčana Felixa Baumgartnera z okraja vesmíru sledovalo v priamom prenose na webovej stránke YouTube doteraz najväčšie publikum internetových užívateľov. Dnes to oznámila spoločnosť Google, ktorej YouTube patrí.

Skok z okraja vesmíru sledoval rekordný počet užívateľov YouTube
SITA

Rakúsky profesionálny parašutista zoskokom vytvoril najmenej tri isté rekordy. Išlo o doteraz najvyšší let balónom plneným héliom s posádkou, ako aj najvyšší zoskok padákom. Ďalší rekord vďaka nemu padol na YouTube. Zoskok extrémneho športovca z kapsule, ktorú špeciálny héliový balón vyniesol do výšky takmer 39 kilometrov nad americkým štátom Nové Mexiko, sledovalo online približne osem miliónov ľudí.


Podľa predbežných meraní rýchlosť takmer 12-minútového pádu dosiahla 1342,8 kilometrov za hodinu. Ak vyhodnotenie údaj potvrdí, znamenalo by to, že Baumgartner ako prvý človek prekonal rýchlosť zvuku, a to o približne 265 kilometrov za hodinu, uviedla agentúra DPA. Pokus o rekordný zoskok predtým dvakrát odložili pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Rakúšan sa naň pripravoval päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok