V súťaži Czech Press Photo zabodovali aj Slováci

TASR
15.10.2012 21:58

Záber na smútiace Václavské námestie v decembri 2011, snímka Milana Jaroša z týždenníka Respekt s príznačným názvom Rozloučení s Václavem Havlem, sa stala fotografiou roka v 18. ročníku fotografickej súťaže Czech Press Photo.

V súťaži Czech Press Photo zabodovali aj Slováci
ČTK

O laureátovi ocenenia, ktorý získava sklenenú plastiku Křišťálové oko a navyše odmenu 120.000 Kč, rozhodla medzinárodná odborná porota, v ktorej malo v osobe Mariána Pauera zastúpenie aj Slovensko.
V súťaži o ceny v celkove ôsmich kategóriách zápolilo 3719 fotografií celkove 297 autorov s trvalým bydliskom v ČR a SR.

Medzi ocenenými sú aj práce slovenských fotografov. Kategóriu Umenie ovládol Michal Burza vďaka snímke Miss pred Matúšom Zajacom (Šapito, život v zákulisí cirkusu).  Držiteľ hlavnej trofeje spred dvoch rokov Martin Bandžák, rodák z Bratislavy, pridal tentoraz 3. miesto v kategórii Reportáž za snímku zo série Južný Sudán na ceste k novému štátu.

Medzi ocenenými talentmi do 23 rokov figuruje aj Martin Červeňanský za snímku z cyklu Moderný cirkus.
Slávnostné odovzdávanie ocenení a po ňom aj otvorenie výstavy, ktorá potrvá až do konca januára 2013, bolo v priestoroch Staromestskej radnice v Prahe na programe už dnes podvečer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok