Sukeľ pred zápasom s USA: Je to ťažký súper, ale ak budeme hrať svoju hru, môžeme ich zdolať

TA3 TASR
1.6.2021 18:53

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom poslednom zápase v A-skupine na MS v Rige aj preto, lebo nedodržiavali systém. Po dueli s Českom to uviedol útočník Matúš Sukeľ, strelec prvého gólu Slovenska. Po prehre 3:7 sa zverenci Craiga Ramsaya stretnú vo štvrťfinále s USA, zámorského súpera chcú prekvapiť.

Sukeľ pred zápasom s USA: Je to ťažký súper, ale ak budeme hrať svoju hru, môžeme ich zdolať
TASR/Jaroslav Novák

Ťažký súper

Slováci podľahli Čechom hladko, strelecky sa presadili po prvý raz za stavu 0:3. "Nehrali sme našu hru, možno len v krátkych úsekoch. Musíme sa vrátiť k našej hre," povedal Sukeľ po zápase.

Myslel tým už na zápas proti USA, ktorý Slovákov čaká v rámci štvrtkového štvrťfinálového programu. "Je to ťažký súper, ale ak budeme hrať svoju hru, môžeme ich zdolať," vyhlásil Sukeľ.

Slovenský útočník dal v zápase s Českom svoj prvý gól na šampionáte, celú situáciu opísal takto: "Faško-Rudáš výborne napadol súpera. Puk sa potom dostal ku mne. Nechcel som spanikáriť, urobil som kľučku a vyšlo to."

Neplnili systém

Po dvojzápasovej pauze nastúpil v obrane aj mladý Šimon Nemec, za dôveru sa odvďačil solídnym výkonom. "Dva dni som čakal, cítil som sa dobre. Štvrťfinálového súpera neviem posúdiť, ale s každým súperom musíme vyhrať, ak sa chceme dostať do semifinále. Dnes sme neplnili systém, to musíme hodiť za hlavu."

Ak by Slováci zdolali Čechov, hrali by vo vyraďovačke proti Fínsku, s ktorým sa im však v uplynulom období veľmi nedarilo. "Ja osobne by som si vybral radšej USA, ale v princípe to je jedno. Obaja sú kvalitní, my sa musíme dobre pripraviť a zvládnuť zápas," dodal Sukeľ.

Podľa jeho slov pondelkový zápas Švédska s Ruskom, po ktorom dostali Slováci istotu postupu, im nenahlodal motiváciu do zápasu s Čechmi. "Nemyslím si to. Išli sme do toho naplno. Nám sa však nemôže stávať, že upustíme od systému."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok