Ľudia by si mali uvedomiť, že Sputniku chýba kompletná dokumentácia, tvrdí Letanovská

TA3 TASR
1.6.2021 16:48

Vakcína Sputnik V nie je riadne registrovaná v EÚ a chýba k nej kompletná dokumentácia. Musia si toho byť plne vedomí tak občan v pozícii prijímateľa vakcíny, ako aj lekár, ktorý vakcínu podáva. V reakcii na otvorenie čakárne pre tých, čo sa chcú dať očkovať Sputnikom, to uviedla členka mimoparlamentnej strany Spolu a bývalá poslankyňa Národnej rady SR Andrea Letanovská.

Ľudia by si mali uvedomiť, že Sputniku chýba kompletná dokumentácia, tvrdí Letanovská
TASR/Jakub Kotian

Nezodpovedné kroky Matoviča a Krajčího

Otvorenie čakárne vníma ako snahu nájsť východisko z mimoriadne komplikovanej situácie, do ktorej ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského dostali "nezodpovednými krokmi" expremiér Igor Matovič a exminister zdravotníctva Marek Krajčí.

Problematické určenie zodpovednosti

"Je tu časť ľudí, ktorí deklarujú, že sa dajú zaočkovať jedine Sputnikom V. Nič to však nemení na veci, že vakcína nie je riadne registrovaná v EÚ a chýba k nej kompletná dokumentácia. Tejto skutočnosti si musí byť plne vedomý tak občan v pozícii prijímateľa vakcíny, ako aj lekár, ktorý vakcínu podáva. 

V prípade komplikácií či nebodaj trvalých následkov môže byť v tomto prípade problematické určenie zodpovednosti. Žiadne rozhodnutie vlády totiž nemôže úplne sňať zodpovednosť z pliec lekára, ktorý podáva neregistrovaný liek," skonštatovala Letanovská.

Dodala, že v strane podporujú a propagujú očkovanie. Podľa jej slov sa snažia presvedčiť ľudí, aby sa dali očkovať bezpečnými, schválenými vakcínami, ku ktorým majú vedecké autority a kontrolné orgány všetku potrebnú dokumentáciu a údaje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok