Slováci sa na ME nepozrú, s Holandskom prehrali aj v odvete

TASR, TA3
15.10.2012 21:11

Slovenskí futbaloví reprezentati do 21 rokov v pondelok prišli definitívne o šancu postúpiť na budúcorčné ME v Izraeli. Mladí Slováci totiž prehrali v Rotterdame v odvetnom barážovom zápase s holandskou dvadsaťjednotkou 0:2, pričom rovnako nepriaznivý výsledok dosiahli aj vo štvrtok doma v Senci.

Slováci sa na ME nepozrú, s Holandskom prehrali aj v odvete
SITA

Holandsko "21" - Slovensko "21" 2:0 (0:0)
Góly: 56. Wijnaldum, 68. de Jong (11 m), ŽK: van Haaren - Mikovič, Pauschek. Rozhodoval: Kenn Hansen (Dán.), 10.000 divákov
/prvý zápas: 2:0, postúpilo Holandsko "21"/

Zostavy a striedania:

Holandsko "21": Zoet - Leerdam, Bruma, Nuytinck, Blind - Van Haaren (46. Wildschut), Maher, Van Ginkel (84. Bacuna) - Wijnaldum, De Jong (84. Zeefuik), Cabral
Slovensko "21": Šulla - Pauschek, Gyömbér, Čonka, Kolčák - Považanec, Kiss (46. Greguš) - Holúbek, Mikovič (77. Škvarka), Mak - Oršula (69. Vojtuš).

Slováci sa snažili v Rotterdame hrať aktívne a aj preto sa nedostali v úvode pod očakávaný tlak domácich. V 3. minúte síce musel brankár Šulla boxovať nebezpečný center pri bližšej žrdi, ale na druhej strane odpovedal strelou z otočky Oršula, ktorý však mieril do stredu brány. Po štvrťhodine však mali hostia blízko ku gólu. Holúbekov priamy kop z 19 metrov totiž zblokoval jeden z domácich hráčov v múre a Zoet len končekmi prstov vytlačil loptu do autu. Potom prebrali iniciatívu domáci.

Po centri z pravej strany sa lopta odrazila k Wijnaldumovi, ale ten z jedenástkového bodu prekopol slovenskú svätyňu. V 22. minúte po centri Mahera hlavičkoval nad de Jong a pri Wijnaldumovej koncovke bol Šulla namieste. Pozornosť slovenského gólmana skúšal v 38. minúte Maher, ale jeho prízemnú delovku vyboxoval. Na druhej strane si naviedol loptu po šestnástke Mak, ale jeho prudká ľavačka tesne minula brvno.

Krátko po zmene strán si nabehol za obranu de Jong, dostal priestor na zakončenie, ale Šulla bol pozorný. O chvíľu mali domáci priamy kop z 18 m, ale Šulla Cabralov pokus zmaril bravúrnou robinsonádou. V 56. minúte sa však už skóre menilo. Na pravej strane sa presadil Cabral, jeho center na vzdialenejšej žrdi premenil na spätnú prihrávku hlavou de Jong a Wijnaldum sa zblízka nemýlil - 1:0. Holanďania kontrolovali vývoj, mladí Slováci sa presadzovali čoraz ťažšie.

V 67. minúte Pauschek naivne držal v šestnástke za dres prenikajúceho Wildschuta a bol z toho pokutový kop. Ten bezpečne premenil na de Jong a bolo 2:0. Slováci pohrozili po rohovom kope, ale zakrútený projektil od striedajúceho Škvarku tesne minul spojnicu. Na druhej strane skúšal van Ginkel pozornosť brankára Šullu, ale ten sa strelou spoza nedal prekvapiť. V závere sa hralo hore-dole, ale Slováci si už gólovú príležitosť nedokázali vytvoriť rovnako ako domáci.

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok