Dobré správy pre všetkých, ktorí chcú ísť na návštevu do Česka

TA3/TASR
1.6.2021 13:39

Občania a obyvatelia Slovenska môžu od utorka 1. júna na 24 hodín navštíviť Česko bez toho, aby museli vyplniť príjazdový formulár a ísť do karantény a na PCR test.

Informoval o tom na sociálnej sieti štátny tajomník slovenského ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus.

České ministerstvo zdravotníctva v pondelok aktualizovalo ochranné opatrenia, z čoho podľa Klusa vyplývajú pre občanov Slovenska pri vstupe do ČR "viaceré výhody".

"Občania a obyvatelia SR môžu cestovať do Česka aj z akýchkoľvek dôvodov, a to bez povinnosti vyplniť online príjazdový formulár pre vstupom do ČR či absolvovať po príchode do Česka izoláciu/PCR test, pokiaľ doba ich pobytu na území ČR nepresiahne 24 hodín," napísal Klus.

Do Česka aj za turistikou

Štátny tajomník pripomenul, že od 1. júna môžu občania a obyvatelia Slovenska cestovať do Českej republiky aj za účelom turistiky, pokiaľ sa preukážu slovenským certifikátom o očkovaní, a to už po 22 dňoch od podania prvej dávky vakcíny. Môžu sa preukázať aj potvrdením o prekonanom ochorení Covid-19 pred nie viac ako 180 dňami, alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín, alebo potvrdením o negatívnom PCR teste vykonanom na Slovensku pred najviac 72 hodinami. Pred vstupom do Česka musia vyplniť online príjazdový formulár.

"Po príchode do ČR musia občania a obyvatelia SR zostať v izolácii do získania negatívneho výsledku PCR testu, ktorý musia absolvovať (na vlastné náklady) na území ČR," píše Klus. Povinnosť vyplniť príjazdový formulár platí v týchto prípadoch vždy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok