Heathrow chce chrániť ľudí, pre cestujúcich z rizikových krajín majú špeciálny terminál

TA3 TASR
1.6.2021 11:16

Londýnske letisko Heathrow otvorilo od 1. júna špeciálny terminál pre cestujúcich prichádzajúcich z krajín, kde je vysoké riziko v súvislosti so šírením koronavírusu. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Heathrow chce chrániť ľudí, pre cestujúcich z rizikových krajín majú špeciálny terminál
TASR/AP

Pasažieri prichádzajúci z krajín z tzv. červeného zoznamu budú prechádzať cez terminál číslo tri. Cieľom je podľa predstaviteľov letiska chrániť ľudí a pomôcť pri znižovaní rizika vyplývajúceho z nových variantov vírusu. Letisko reagovalo na znepokojenie, že pasažieri z týchto krajín počas čakania v letiskových halách prichádzajú do kontaktu s ostatnými cestujúcimi.

Cestovanie z krajín z červeného zoznamu podľa hovorkyne letiska v budúcnosti ovplyvní cestovný ruch Spojeného kráľovstva. "Heathrow na túto dlhodobú realitu pripravujeme otvorením špeciálneho zariadenia pre prílety," povedala. Takisto vyjadrila presvedčenie, že otvorenie tohto terminálu colným úradom umožní vykonávať svoje povinnosti účinnejšie.

Na červenom zozname je 43 krajín, priame lety do Británie sú však povolené len z niekoľkých z nich vrátane Indie. Z týchto krajín môžu na územie Spojeného kráľovstva prísť len britskí a írski občania, pripomína BBC. Všetky osoby, ktoré v období predchádzajúcich desiatich dní krajinu z červeného zoznamu navštívili, musia po prílete stráviť desať nocí v karanténe v hoteli, ktorú si hradia z vlastných zdrojov. Test na ochorenie COVID-19 musia tieto osoby absolvovať pred odletom do Británie a dva PCR testy sú povinné po prílete - na druhý a ôsmy deň po príchode, pripomína stanica Sky News.

Na červenom zozname je 43 krajín, priame lety do Británie sú však povolené len z niekoľkých z nich vrátane Indie. Z týchto krajín môžu na britské územie prísť len britskí a írski občania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok