Kazachstan nedokázal zvíťaziť nad Nórskom. Musí tak čakať na výsledky ostatných duelov

TA3 TASR
31.5.2021 23:50

Hokejisti Kazachstanu nevyužili šancu potvrdiť svoj premiérový postup do štvrťfinále MS. Vo svojom poslednom vystúpení v základnej B-skupine na šampionáte v Rige prehrali s Nórskom 1:3 a musia čakať na výsledky utorňajších duelov. V prípade triumfu za tri body by už mali istotu účasti medzi elitnou osmičkou. Teraz sa musia spoliehať na to, že Kanada prehrá s Fínskom v riadnom čase.

Kazachstan nedokázal zvíťaziť nad Nórskom. Musí tak čakať na výsledky ostatných duelov
TASR/AP

Nórsko - Kazachstan 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

 Góly: 28. Valkvae Olsen (Trettenes), 42. Espeland (Trettenes, Rosseli Olsen), 59. M. Olimb (K. A. Olimb) - 16. Ševčenko (Svedberg).

Rozhodovali: Fraňo, Šír - Hynek (všetci ČR), SYNEK (SR),
Nórsko: Haukeland – Holos, Lilleberg, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Bull – K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Trettenes, Olden, Lindström – Pettersen, Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Salsten, Röymark – Heier
Kazachstan: Bojarkin – Dietz, Makľukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stepanenko – Akolzin, Sagadejev, Ševčenko – Michailis, Valk, Starčenko – Šin, Šestakov, Rymarev – Paňukov, Gurkov, Asetov – Lichotnikov, Petuchov

Presadili sa Kazachovia


Nóri už hrali iba o česť, napriek tomu bola v úvodných minútach aktivita na ich hokejkách. Nevyťažili však nič ani z veľkej šance Lindström a druhá polovica prvej tretiny už patrila Kazachstanu. Gólovo to potvrdili po chybe nórskeho obrancu Espelanda, po ktorej Svedberg vysunul do brejku Ševčenka a ten prekonal brankára strelou pod vyrážačku - 0:1.

Ešte v prvej časti mohol náskok svojho tímu zveľadiť Asetov, jeho bekhendový pokus v sieti neskončil. Kazachstan v druhej tretine pri vylúčení Röymarka nepotvrdil líderskú pozíciu v hodnotení presiloviek, početnú výhodu naopak v 28. minúte pretavil na vyrovnávajúci zásah Valkvae Olsen tečom prihrávky do Trettenesa- 1:1. 

Nóri otočili skóre

Starčenko vzápätí takmer vrátil náskok pre Kazachov, v 40. minúte Haukeland vychytal v "tutovke" aj Rymareva a skóre tak zostalo nerozhodné. Už 68 sekúnd po štarte tretej tretiny Nóri otočili skóre, keď po rýchlom protiútoku a prihrávke Trettenesa dal na 2:1 Espeland. O dve minúty neskôr takmer pridal tretí zásah svojho tímu Mathis Olimb, na druhej strane mal vyrovnanie na hokejke Michailis, no svoj únik na Haukelanda nevyužil. 

Snaha Kazachov už nepriniesla nič a minútu pred koncom potvrdil triumf Nórska Mathis Olimb.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok