Zaváhanie Švédov by nám pomohlo. Proti Rusku si však veria

TA3 TASR
31.5.2021 11:19

Slovenskí hokejisti majú pred sebou v Rige ešte jeden zápas s Českom, v ktorom môžu vybojovať postup do štvrťfinále. K postupu im však pomôže aj prípadné zaváhanie Švédov vo večernom pondelkovom zápase s tímom Ruského olympijského výboru. "Tre Kronor" si však zaváhanie nepripúšťajú.

Zaváhanie Švédov by nám pomohlo.  Proti Rusku si však veria
TASR/AP

Ak chcú Švédi pomýšľať na účasť vo vyraďovačke, musia Rusov zdolať v riadnom hracom čase. Po nedeľnom víťazstve nad Slovenskom 3:1 si na súpera trúfajú. "Vieme, že ďalší zápas je rovnako dôležitý ako ten proti Slovensku. Ale musíme hrať oveľa lepšie ako v zápase so Slovenskom. Zápas s Ruskom nie je ľahká výzva," uviedol pre portál hoceysverige.se brankár Adam Reideborn.

Rusi budú v zápase so Švédskom bojovať o to, aby postúpili do štvrťfinále z prvého miesta, ich súper má väčšiu motiváciu. "Na papieri majú najlepší tím turnaja so štyrmi silnými päťkami, takže to nebude ľahké. Teraz však cítime, že naša hra sedí na ruský štýl hokeja. Nemôžu to mať s nami ľahké. Sťažíme im to, ako sa bude dať, musíme hrať náš najlepší hokej, aby sme si vybojovali účasť v play off," dodal Reideborn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok