Vonnová čaká na verdikt, či môže súťažiť s mužmi

TASR
15.10.2012 15:02

Olympijská víťazka Lindsey Vonnová nechce štartovať v novembrovom zjazde Svetového pohára mužov v Lake Louise za každú cenu. Američanka stále čaká na definitívne rozhodnutie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Vonnová čaká na verdikt, či môže súťažiť s mužmi
SITA

"Zatiaľ som žiadnu konkrétnu odpoveď nedostala a čakám na to, čo predstavitelia FIS povedia. Ale ak mi neumožnia potom štartovať aj v ženskom zjazde v Lake Louise, tak som definitívne rozhodnutá s mužmi nesúťažiť. Jednoducho musí byť vopred jasné, že budem môcť jazdiť aj ženský zjazd," povedala Vonnová v rozhovore pre rakúsku TV Servus.

Vonnová požiadala FIS o povolenie zúčastniť sa na mužskom zjazde na podujatí v Kanade. Štvornásobná držiteľka veľkého glóbusu za triumf v SP tak chce posilniť imidž ženského alpského lyžovania. "Je to komplikované, pretože žiadny pretekár by nemal byť na dráhe týždeň pred svojou vlastnou súťažou. Ak by Lindsey Vonnová mohla v novembri trénovať a súťažiť s mužmi, mala by veľkú výhodu oproti svojim súperkám v nasledujúcom týždni, keď na tejto trati pôjdu ženy," reagoval predbežne na jej požiadavku riaditeľ pretekov SP žien Nór Atle Skaardal.

Muži pôjdu zjazd v Lake Louise 24. novembra, v tom istom čase sa predstavia ženy v Aspene a Vonnová by tieto preteky vynechala. O týždeň neskôr sa ženský SP presunie práve do Lake Louise. "Je mojim životným cieľom aspoň raz súťažiť s mužmi. Myslím si, že v Lake Louise je na to pre mňa najlepšia možnosť, pretože tú trať dobre poznám. Na iných mužských zjazdovkách by som nemala žiadnu šancu," tvrdí Vonnová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok