Húska chytal fantasticky, zhodnotil Podkonický. Slafkovského mrzí, že nepremenil šance

TA3 TASR
30.5.2021 22:51

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom šiestom zápase na MS v Rige so Švédskom 1:3. Bola to ich druhá prehra na turnaji, s 12 bodmi figurujú na 3. mieste tabuľky B-skupiny a stále nemajú istú účasť vo štvrťfinále. Švédi majú o tri menej a sú štvrtí.

hlasy
TASR/AP

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa dostali do vedenia v poslednej minúte prvej tretiny, keď sa presadil Peter Cehlárik. "Tri korunky" vyrovnali v 31. minúte zásluhou Marcusa Sörensena a v 52. rozhodol o ich triumfe v presilovke Victor Olofsson. V závere pridal tretí gól do prázdnej bránky Isac Lundeström. V slovenskom tíme debutoval brankár Adam Húska.

Nastúpia proti Česku

Slováci uzavrú boje v základnej skupine v utorok o 15.15 h federálnym derby s Českom, na istotu postupu im stačí jeden bod. Švédi nastúpia v pondelok o 19.15 h proti hráčom Ruského olympijského výboru.

Ako po zápase uviedol tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay, myslí si, že Húska hral veľmi dobre. "Je to na rozhodnutí trénera brankárov, ale Adam vyzeral dobre, dobre trénoval a chceli sme dať pauzu Hudáčkovi. Myslím si, že to bola preňho dobrá príležitosť. Ukázal nám, čo dokáže a predviedol dobrý výkon. Bohužiaľ, nedávame ľahko góly, odohrali sme dobrý zápas, dobre sme korčuľovali, naháňali ich, bekčekovali, mali sme dosť šancí. Mali sme príležitosť, keď ich brankár ležal na ľade a my sme ho trafili trikrát namiesto toho, aby sme poslali puk do siete. Páčilo sa mi ako sme bojovali a hrali, možno sme mohli byť trošku rýchlejší a posielať viac pukov na bránku. Vždy dúfame v to najlepšie, ale chceme to dosiahnuť sami, nie spoliehať sa na iné tímy."

Asistent trénera Ramsayho Andrej Podkonický zase po zápase so Švédskom uviedol, že to bol podľa neho vyrovnaný zápas. "Dostali sme blbý gól na 1:1, potom prišlo vylúčenie, chalani tam boli takmer celé dve minúty, skoro sme to ubránili, ale nakoniec sa im podarilo skórovať. Počas našej presilovky sme mali viaceré šance, ale nepodarilo sa nám dať vyrovnávajúci gól. Húska chytal fantasticky, podržal nás a podal veľmi dobrý výkon."

Pre útočníka Juraja Slafkovského to podľa jeho slov bola výborná skúsenosť, "ale bývajú aj takéto prehry". Verí, že sa z toho poučia, a od Čechov si body zoberú. "Mal som viac šancí, mrzí každá, ktorú som nepremenil. Ale myslím si, že sme podali solídny výkon."

Debutant v A-tíme, brankár Adam Húska po zápase uviedol, že sa pripravoval odkedy prišiel na Slovensko a čakal na svoju šancu. "Spočiatku som bol trochu nervózny, no potom to zo mňa opadlo a chytalo sa mi dobre."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok