USA napredujú v očkovaní. Tempo vakcinácie nie je všade rovnaké

TA3 TASR
30.5.2021 20:05

Spojené štáty pravdepodobne dosiahnu svoj cieľ zaočkovať do 4. júla prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu najmenej 70 percent dospelého obyvateľstva, informovala v nedeľu agentúra DPA s odvolaním sa na americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb.

USA napredujú v očkovaní.
TASR/AP (ilu)

Podľa sobotňajších údajov CDC je plne zaočkovaných už viac ako 51 percent všetkých dospelých obyvateľov USA, čo predstavuje približne 40 percent celkovej populácie. Najmenej jednu dávku vakcíny dostalo doteraz 167,2 milióna osôb starších ako 18 rokov.

Americký prezident Joe Biden vyššie spomenutý cieľ stanovil začiatkom mája. Vzhľadom na to, že doteraz dostalo aspoň prvú dávku vakcíny 61 percent dospelých obyvateľov USA je pravdepodobné, že cieľ bude splnený do 4. júla, keď krajina oslavuje Deň nezávislosti.

Tempo očkovania však nie je všade rovnaké, pripomína DPA. Štáty na severovýchode a západe USA očkujú najrýchlejšie, zatiaľ čo južanské štáty najpomalšie. V USA sa očkuje vakcínami od spoločnosti Moderna, konzorcia Pfizer/BioNTech, ako aj jednodávkovou očkovacou látkou od spoločnosti Janssen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok