NHL: Do 2. kola play off postúpilo Vegas. Minnesotu zdolalo aj vďaka Janmarkovmu hetriku

TA3 TASR
29.5.2021 07:19

Hokejisti Vegas Golden Knights postúpili do 2. kola play off NHL. V rozhodujúcom siedmom dueli semifinále Západnej divízie zdolali doma Minnesotu Wild 6:2, keď sa prvým kariérnym hetrikom v zámorskej profilige blysol švédsky útočník Mattias Janmark.

NHL: Do 2. kola play off postúpilo Vegas. Minnesotu zdolalo aj vďaka Janmarkovmu hetriku
TASR/AP

Golden Knights hostili siedmy zápas série play off premiérovo v histórii klubu. Ďalšie ich góly pridali Nic Hague, Max Pacioretty a Zach Whitecloud. Hostia dvakrát zmazali jednogólové manko, ale Pacioretty vo svojom prvom dueli od 1. mája upravil v 28. minúte na 3:2 a jeho tím už náskok z rúk nepustil. Janmark zavŕšil svoj trojgólový večer zásahom do prázdnej bránky v 57. minúte. Vegas sa v divíznom finále stretne s Coloradom Avalanche, prvé stretnutie je na programe v nedeľu v Denveri.

Zápas videlo vyše 12-tisíc divákov

Brankár Marc-Andre Fleury nastúpil ôsmykrát v kariére na siedmy zápas série play off a k triumfu prispel 19 zákrokmi. Vo vyraďovačke si tak pripísal už svoje 85 víťazstvo, v historickej tabuľke mu iba tri chýbajú na v poradí štvrtého Billyho Smitha i piateho Eda Belfoura. Na čele je suverénne Patrick Roy so 151 víťazstvami v play off.

Triumf Vegas videlo priamo na štadióne 12.156 divákov. Domáci kouč Peter DeBoer si celkovú bilanciu v rozhodujúcich 7. zápasoch play off vylepšil na 6-0. Po dve asistencie si v drese víťazov pripísali Shea Theodore a Chandler Stephenson. Za Minnesotu skórovali Kirill Kaprizov a Zach Parise, brankár Cam Talbot zaznamenal 29 úspešných zákrokov.

Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 6:2 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok