Francúzskom sa prehnalo tornádo, zranilo 25 ľudí

TASR
15.10.2012 10:00

Najmenej 25 zranených a veľké materiálne škody spôsobilo malé tornádo, ktoré vyčíňalo v nedeľu nad juhofrancúzskym mestom Marseille a okolím.

Francúzskom sa prehnalo tornádo, zranilo 25 ľudí
Weather.com

Zranenia desiatich ľudí si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Pod náporom prudkého vetra sa rúcali reklamné plochy zo striech obchodov, bilbordy a spadlo aj šapitó cirkusu, v ktorom zhodou okolností práve v tom okamihu nikto nebol. Vietor vyvrátil aj mnoho stromov.

Očití svedkovia vypovedali, že asi dve minúty trvajúce vyčíňanie tornáda sa podobalo na scény z katastrofického filmu. Ľudí sa zmocnila panika, mnohí od bezradnosti plakali. Podľa jedného z mužov vzhľadom na rozsah materiálnych škôd je "zázrak, že nikto neprišiel o život".

Varovanie pred silným vetrom platilo v nedeľu aj v šiestich ďalších regiónoch v departementoch Vendée, Pays de la Loire a v centrálnej časti Francúzska. Zranených ani obete na životoch tam síce nezaznamenali, ale vietor spôsobil veľké materiálne škody: odnášal strechy, vážne poškodil stovky súkromných domov a verejných budov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok