Mičovský sa bráni. Lukratívne miesto synovi vraj nedohodil

TA3 TASR
28.5.2021 16:03

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský "nedohodil" lukratívne pracovné miesto svojmu synovi. Ide znova len o vyfabulovanú senzáciu a pokus o diskreditáciu vedenia agrorezortu stranou Hlas-SD. Uviedol Daniel Hrežík, hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka v reakcii na kritiku mimoparlamentného Hlasu-SD.

Ján Mičovský 1140 px
TASR/Jaroslav Novák

15 rokov v štátnom podniku

Syn ministra Mičovského podľa Hrežíka pracuje v štátnom podniku Lesy Slovenskej republiky 15 rokov. Ján Mičovský mladší bol podľa neho len presunutý z Odštepného závodu Slovenská Ľupča na referentské pracovné miesto ťažbára na odbore usmerňovania lesníckej výroby a prírode blízkeho hospodárenia v lesoch. Nejde tak o lukratívne miesto riadiaceho pracovníka.

Podobný pohľad ako MPRV má aj štátny podnik Lesy SR. "Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský ´nedohodil´ lukratívne pracovné miesto svojmu synovi v rámci organizačnej štruktúry Lesov Slovenskej republiky, štátny podnik. Syn pána ministra ako dlhoročný zamestnanec štátneho podniku bol presunutý z Odštepného závodu Slovenská Ľupča na referentské pracovné miesto ťažbára na odbore usmerňovania lesníckej výroby a PBHL. Presun tohto zamestnanca súvisí s posilňovaním kompetencií tohto odboru v súvislosti so zavádzaním PBHL v praxi v intenciách Programového vyhlásenia vlády SR v dlhodobom horizonte," uviedla Marína Debnárová, vedúca odboru komunikácie Lesov SR.

Dotknutý zamestnanec má podľa nej plat určený v štandardnej tabuľkovej výške podľa príslušných ustanovení kolektívnej zmluvy štátneho podniku, pričom jeho plat je nižší ako plat predchádzajúceho zamestnanca na danej pozícii. "Konkrétne platové pomery nemôže štátny podnik uvádzať, a to vzhľadom na zákonnú povinnosť ochrany osobných údajov svojich zamestnancov," dodala Debnárová.

Hlas: Praktiky OĽANO sú výsmechom

Patrícia Medveď Macíková, hovorkyňa strany Hlas-SD v piatok informovala, že Mičovský "dohodil" lukratívne pracovné miesto priamo na generálnom riaditeľstve štátneho podniku Lesy SR vlastnému synovi. Jánovi Mičovskému mladšiemu musel podľa Medveď Macíkovej miesto uvoľniť dlhoročný zamestnanec. Hlas-SD žiadal štátny podnik, aby zverejnil porovnanie platov a odmien predchádzajúceho zamestnanca a ministrovho syna.

"Biela vrana Ján Mičovský už dohadzuje lukratívne štátne miesta a dotácie nielen svojim poradcom. Bez hanby ich vybavuje svojim rodinným príslušníkom. Praktiky OĽANO vo vedení štátu sú doslova výsmechom boja s korupciou. Konflikty záujmov ministra Mičovského sú také do očí bijúce, že marketingovým sloganom tohto hnutia nemôže uveriť nikto," povedal Róbert Puci, nezaradený poslanec Národnej rady SR zo strany Hlas–SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok