Chcú zabudnúť na prehru. Dáni by mali byť zdolateľní, tvrdí Hrivík

TA3 TASR
28.5.2021 15:34

Slovenskí hokejisti vstúpia do posledného májového víkendu s cieľom zabezpečiť si postup do štvrťfinále na MS v Rige. V sobotu 29. mája nastúpia od 19.15 SELČ proti Dánsku, o 24 hodín ich budú čakať Švédi. Zverenci Craiga Ramsayho sa pokúsia nadviazať na výkony z úvodných troch zápasov a zabudnúť na prehru so Švajčiarskom 1:8.

Chcú zabudnúť na prehru. Dáni by mali byť zdolateľní, tvrdí Hrivík
TASR/Jaroslav Novák

Chyby rozobrali

 "Dostali sme lekciu, no po zápase sme si ukázali chyby a rozobrali to. V prvej tretine sme nehrali zle, ale postupne sme upustili od obetavej hry a prestali sme blokovať strely. Z toho vyplynuli inkasované góly. Stále máme pred sebou dosť zápasov, preto sa musíme sústrediť na najbližšie," poznamenal asistent trénera Andrej Podkonický.

Zápas so Švajčiarmi nedohral útočník Marek Hrivík, ktorý odstúpil po 2. tretine. "V predošlých dňoch som sa necítil najlepšie, no v úvodných dvoch tretinách to bolo ešte celkom v poriadku. Potom sme sa rozhodli, že bude lepšie neísť do tretej tretiny," povedal Hrivík s dodatkom, že o jeho účasti v zápase s Dánskom sa definitívne rozhodne v deň zápasu. Zatiaľ čo v prípade Hrivíka je pravdepodobné, že do zápasu nastúpi, otázna je situácia s Kristiánom Pospíšilom a Mislavom Rosandičom.

Obaja dostali v stretnutí so Švajčiarskom tresty do konca zápasu. Vo štvrtok absolvovali rozhovory pred disciplinárnou komisiou MS, ktorá mala rozhodnúť o prípadnom dodatočnom potrestaní. "Výsledok budeme poznať asi neskôr. Preto sa ešte nevieme vyjadriť ani k zostave na Dánov. Hrivík by mal byť v poriadku a ani ostatní hráči nehlásia problémy. Snáď iba brankár Branislav Konrád, s ktorým to nevyzerá dobre. Do bránky pôjde Július Hudáček," prezradil  Podkonický.

Potrebujú body

Slováci budú v súboji s Dánskom čeliť aj Nicklasovi Jensenovi, ktorý bol po 7. hracom dni najproduktívnejším hráčom šampionátu. Rovnako ako Slovák Peter Cehlárik nazbieral 7 bodov, strelil 4 góly. "Hrali sme v jednom tíme na farme v Hartforde, dokonca sme nastupovali vo formácii. Šikovný hokejista, po príchode do Jokeritu v KHL hrá neuveriteľne. Potvrdzuje to na týchto MS," poznamenal Hrivík. Slováci chcú dať proti Dánsku zabudnúť na vysokú prehru so Švajčiarskom a spraviť dôležitý krok k účasti vo štvrťfinále. Ním by bolo víťazstvo za tri body. "Vieme, že potrebujeme body. Dáni sú súper, ktorý by pre nás mal byť zdolateľný. Všetci vieme, že sme mali dobrý začiatok turnaja, teraz nám ostáva doviesť to do želaného konca," uviedol Hrivík.

Slovensko a Dánsko doteraz odohrali celkovo 19 vzájomných zápasov. Bilancia hovorí pre Slovákov, ktorí 14-krát vyhrali, 5 zápasov vyznelo pre Dánov. Tí štartujú na turnaji elitnej kategórie nepretržite od debutu v roku 2003. Odvtedy sa na šampionátoch so SR stretli sedemkrát. Päťkrát vyhral slovenský tím, v rokoch 2010 a 2017 triumfovali Dáni. Zatiaľ posledný vzájomný zápas odohrali na MS 2019 v Košiciach, keď Slováci zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch.

A-skupina /Olympijské športové centrum/:

SLOVENSKO - Dánsko /sobota 29. mája, 19.15 SELČ/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok