Muž, ktorý zaútočil na policajtku, zomrel pri prestrelke

TA3 TASR
28.5.2021 13:28

Muž, ktorý v piatok pri francúzskom meste Nantes vážne zranil nožom policajtku a postrelil ďalších troch policajtov, zomrel v dôsledku zranení utrpených pri prestrelke.

Pri zatýkaní podozrivého muža vypukla podľa francúzskych médií prestrelka, pri ktorej páchateľ použil zbraň odcudzenú zranenej policajtke. Páchateľ postrelil troch žandárov a bol ťažko ranený. V dôsledku týchto zranení v piatok zomrel. Motív mužovho konania nie je zatiaľ známy, podľa zdroja agentúry AFP bol však útočník údajne "radikalizovaný a trpel ťažkou psychickou chorobou".

K útoku na policajtku došlo na policajnej stanici v mestečku La Chapelle-sur-Erdre pri Nantes. Ťažko zranenú ženu hospitalizovali v univerzitnej nemocnici v Nantes a je v ohrození života, uviedol francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin, ktorý odcestoval na miesto činu.

K útoku došlo v deň, keď francúzsky minister spravodlivosti Éric Dupond-Moretti vyzval súdne orgány na tvrdý postup voči osobám obvineným z útokov na policajtov, ku ktorým v krajine dochádza opakovane. Začiatkom mája zastrelili v juhofrancúzskom meste Avignon policajta, ktorý sa podieľal na protidrogovej operácii. V apríli prišla o život pracovníčka polície, ktorú v neďaleko Paríža dobodal džihádista.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok