Profesionálni vojaci uplácali desiatimi eurami lekára, stíhajú aj jeho

TA3 TASR
28.5.2021 11:12

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku päť obžalôb na päť profesionálnych vojakov, ktorí uplácali lekára z Michaloviec, aby im vypísal doklad o predĺžení práceneschopnosti. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

vojaci dym ilu 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Päť obžalôb bolo podaných postupne v tomto týždni. "Prokurátor ÚŠP 24. mája podal obžalobu na Jána Š. pre prečin podplácania, ktorý ako vojak mal podplatiť lekára sumou desať eur za to, aby mu predĺžil PN. Rovnako 24. mája podal obžalobu na Milana S. za prečin podplácania, ktorý mal poskytnúť úplatok desať eur lekárovi za vypísanie PN," priblížila hovorkyňa.

Následne prokurátor 27. mája podal obžalobu na Miroslava M. pre prečin podplácania, ktorý ako vojak mal zhodne podplatiť lekára sumou desať eur za to, aby mu predĺžil PN.

"Rovnako 27. mája podal obžalobu na Petra G. pre prečin podplácania, ktorý ako vojak mal podplatiť lekára sumou desať eur za to, aby mu predĺžil PN. Napokon 27. mája podal obžalobu na Adriana S. pre prečin podplácania, ktorý ako vojak mal podplatiť lekára sumou desať eur za to, aby mu predĺžil PN," dodala hovorkyňa. "Lekár Ján J. je tiež stíhaný. Ešte naňho nebola podaná obžaloba," zdôraznila Tökölyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok