Pardavý po zápase so Švajčiarmi: Táto prehra sa ťažko trávi

TA3 TASR
27.5.2021 18:13

Slovenskí hokejisti utrpeli tvrdú prehru so Švajčiarskom, ktoré nám nastrieľalo osem gólov. Slováci klesli v tabuľke o skóre na tretie miesto s 9 bodmi, druhí Helvéti majú rovnaký počet bodov. Podľa asistenta trénera Pardavého treba výsledok akceptovať, ale aj zlepšiť mnohé veci.

Pardavý po zápase so Švajčiarmi: Táto prehra sa ťažko trávi
TASR/Jaroslav Novák

"Máme za sebou ťažkú prehru, ktorá sa ťažko trávi. V prvej tretine sme hrali solídny hokej, prestrieľali sme Švajčiarov. Päťminútové oslabenie nás dostalo dole, už sme potom neboli ten tím ako dovtedy. Musíme akceptovať tento výsledok, ale aj sa zlepšiť vo veľa veciach. V obrannom pásme sme robili veľa chýb, dostali sme veľa gólov a výsledok hovorí za všetko," hovorí asistent trénera Ján Pardavý o výsledku. Prehrali sme vraj s veľmi kvalitným tímom.

"Naša hra sa musí dvihnúť na vyššiu úroveň. Prvý zákrok Pospíšila bol náš prvý hit v zápase a už bol ocenený na trest do konca zápasu. Ďalšie vylúčenia vyplynuli z hry, súper nás prekorčuľoval, všade bol rýchlejší. Vylúčení bolo dosť, ale najmä gólov v oslabeniach bolo veľa. Nad vystriedaním brankára Hudáčka sme nerozmýšľali, nemohol za góly. Musíme ho držať v tempe, aby cítil, že je pre nás dôležitý," dodal.

Strelec jediného gólu Slovenska Michal Krištof reagoval, že v prvej tretine sme hrali dobre, potom už nie. "Takže to dobré z úvodnej dvadsaťminútovky si musíme zobrať a na to zlé musíme zabudnúť. Hrali sme príliš veľa oslabení, na takomto fóre si to nemôžeme dovoliť. Máme teraz deň voľna, musíme sa dobre pripraviť na ďalší zápas," povedal po prehre so Švajčiarmi.

Piaty zápas na šampionáte odohrajú Slováci v sobotu o 19.15 SELČ proti Dánsku, Švajčiari sa v rovnaký deň o 15.15 predstavia proti Rusku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok