Martin tesne zdolal Duklu

TA3
14.10.2012 23:14

V hokejovej extralige sa hrali zápasy 11-teho kola. Trenčín sa už pomaly dostáva v tabuľke vyššie, naposledy vyhral doma po nájazdoch nad Nitrou. Dukla sa ale teraz predstavila v Martine, ktorý dokázal vyhrať v Piešťanoch, tiež po nájazdoch.

Martin tesne zdolal Duklu
SITA

Súboj začali lepšie domáci, ale úvodná tretina sa oveľa lepšie vydarila hosťom. Kristína ohrozili v 2. minúte Hollý a vo 4. Petruška. Martin potom nezužitkoval presilovku 5 proti 3, zato hostia boli úspešní z prvej takejto výhody, keď Bokroš v 10. minúte trafil pravý vinkel Šúrekovej bránky. Dukla viedla v 13. minúte už 2:0, keď po perfektnej akcii trafil Sojčík. Domácim nepomohol ani oddychový čas a v 18. minúte prehrávali už o tri góly, keď Dukla využila aj druhú presilovku, strelcom bol Vaškovič. Domáceho brankára Šúreka potom nahradil Volentier. Až v 20. minúte sa tešili aj domáci, keď z presilovky trafil Petruška - 1:3. V druhej časti sa hralo dlho v réžii martinských hokejistov, ale Mikušovič a dvakrát Dírer stroskotali na gólmanovi Kristínovi. Markovič v 31. minúte po individuálnej akcii prestrelil. Na opačnej strane výborne zasiahol Volentier po strelách Gašparoviča a Sojčíka. Dukla sa ubránila vďaka Kristínovi aj v 35. minúte, keď ho neprekonal zblízka opäť Dírer. Dukle sa opatrná hra na udržanie dvojgólového náskoku v tretej tretine nevyplatila. Príkladne bojujúci domáci znížili v 46. minúte, keď sa individuálne presadil Mikušovič. V 50. minúte po strele Novotného vyrovnal blafákom Beran a zápas nakoniec otočil v 58. minúte Markovič. Hosťom už nepomohla ani 55-sekundová hra bez brankára a tak sa martinskí hokejisti s divákmi tešili z víťazstva a zisku troch bodov.

 

MHC Mountfield - Dukla Trenčín 4:3 (1:3, 0:0, 3:0)
Góly: 20. Petruška, 46. Mikušovič, 50. Beran, 58. Markovič - 10. Bokroš, 13. Sojčík, 18. Vaškovič. Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 3:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, striedania: od 18. Volentier za Šúreka (Mountfield), 2800 diváko

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok