Radikálne zmeny v zdravotníctve. Traja dôležití riaditelia končia

TA3/TASR
27.5.2021 11:56

Minister zdravotníctva vymenil riaditeľku najväčšej nemocnice na Slovenku, riaditeľa Národného ústavu detských chorôb a tiež šéfa Operačného strediska záchranárov.

Vladimír Lengvarský 1140px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Univerzitná nemocnica nie je v dobrom stave

Generálna riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava Renáta Vandriaková končí na pozícii šéfky najväčšej slovenskej nemocnice k štvrtku. Poverený riadením nemocnice je od štvrtka až do ukončenia riadneho výberového konania Ing. Roland Schaller. Skúsený manažér doteraz pôsobil vo funkcii výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko Sliač, a.s, informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Bývalá riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava Renáta Vandriaková ukončila pracovný pomer na vedúcej pozícii po vzájomnej dohode s ministrom zdravotníctva k 26. máju 2021.

Nemocnica nie je v dobrom stave, ďalšie kroky budú viesť k stabilizácii situácie v zdravotníckom zariadení. Od nového vedenia očakávam zlepšenie stavu najmä v oblasti hospodárenia, nastavenie procesov, zlepšenie hospodárenia a interpersonálnych vzťahov,“ povedal minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.

Zmeny aj v Národnom ústave detských chorôb

Na poste generálneho riaditeľa Národného ústavu detských chorôb skončil Peter Magát. Rezort zdravotníctva tvrdí, že svoje pôsobenie Magát ukončil po vzájomnej dohode s Lengvarským k strede (26. 5.). Magát v pozícii šéfa NÚDCH pôsobil od 29. mája 2020. Vedením ústavu je od štvrtka poverený Peter Bartoň. Ten pôsobí v NÚDCH od roku 2002 a doposiaľ zastával pozíciu primára a zástupcu prednostu Kliniky pediatrickej urológie najväčšieho detského ústavu na Slovensku.

Bartoň odchádzajúcemu riaditeľovi ústavu aj zdravotníkom poďakoval za náročnú prácu počas pandémie nového koronavírusu, uviedla hovorkyňa najväčšieho detského ústavu na Slovensku Dana Kamenická.

"S veľkou pokorou, ale zároveň odhodlaním prijímam túto výzvu, keďže náš ústav je pre mňa, rovnako ako pre mnohých kolegov, srdcovou záležitosťou, pre ktorú sme obetovali veľkú časť svojich životov. Vážim si dôveru, ktorú som dostal, rovnako si uvedomujem aj zodpovednosť, ktorá s ňou ide ruka v ruke," reagoval na zmenu Bartoň.

Skončil aj riaditeľ Operačného strediska záchranárov

Zmeny nastali aj vo vedení Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Michala Weincillera na pozícii riaditeľa nahradil Juraj Kottner. "Nový riaditeľ OS ZSS v minulosti pôsobil na manažérskych pozíciách v nadnárodných technologických a finančných spoločnostiach," dodalo ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok