Peeling vráti pleti pružnosť a jas. Naučte sa, ako ho používať a čomu sa vyhnúť

TA3/ZuMa
27.5.2021 08:15

Súčasťou vašich kozmetických rituálov by bezpochyby mal byť aj peeling. Zabudnite na predsudky, že si „šúpete“ pokožku. Naopak, pri pravidelnom používaní budete mať tvár ako v mladosti.

Peeling vráti pleti pružnosť a jas. Naučte sa, ako ho používať a čomu sa vyhnúť
Pexels/Polina Kovaleva

Hoci je peeling dobre známym kozmetickým produktom, ešte stále ho množstvo žien nemá zaradený do svojej kozmetickej rutiny. Pritom jeho účinky na pleť ocení každá tvár a všetky typy pleti.

Zničí póry a rozjasní pleť

Ak budete zrniečkovú bázu používať pravidelne na vyčistenú pleť, čoskoro zbadáte pozitívne zmeny. Peeling v prvom rade zbavuje pokožku odumretých častí, vďaka čomu sa k nej lepšie dostanú živiny z krémov a sér a zároveň nebude pôsobiť staro, hrubo a mdlo. Mikroskopické zvyšky kože sa usádzajú v póroch, takže ak vás trápi tento problém, po pravidelnom používaní týchto peelingových prípravkov by ste mali vidieť rozdiel v kvalite pokožky. Scrub tiež dočisťuje tvár oveľa lepšie ako to dokážu bežné odličovacie produkty.

Pred použitím peelingu je dobré navlhčiť si tvár, aby exfoliácia nebola príliš drsná. Krúživé pohyby potom pleť premasírujú a prekrvia, na základe čoho sa jej vráti jas a pružnosť.

Pravidelný peeling vyčistí tvár. Pexels/Gustavo Fring

Mechanický aj enzymatický

Možno ste nevedeli, že poznáme rôzne druhy peelingov. Mechanický je ten, ktorý obsahuje drsné častice, najčastejšie zrná či semená, čím odstraňuje odumreté bunky.

Ak ste im stále neprišli na chuť, lebo máte citlivú pleť a ostáva po použití začervenaná, vhodnou voľbou pre vás je enzymatický peeling. Ten v sebe nemá žiadne zrniečka a rovnakú službu robí pomocou enzýmov, ktoré zvyšky buniek rozpúšťajú.

Treťou známou formou je chemický peeling. Rovnako používa enzýmy, no ide oveľa viac do hĺbky, preto je doménou kozmetických salónov.

Ako často

Vo všeobecnosti sa odporúča používať peeling dvakrát týždenne, no túto frekvenciu môžete prispôsobiť typu svojej pleti. Normálnej stačí raz za týždeň, mastná zvládne aj dvakrát, suchú a citlivú pleť však ošetrujte len jedenkrát za dva týždne, aby ste jej neuškodili.

Pri aplikácii nemusíte tlačiť, zrnká to urobia za vás, aj keď budete používať jemné krúživé pohyby. Po umytí zmesi z tváre nezabudnite na hydratačný krém, dostane sa hlboko do „obnaženej“ pokožky.

Témy: Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok