Reštart vzťahov? Od stretnutia Putina s Bidenom vraj netreba veľa očakávať

TA3 TASR
26.5.2021 17:45

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v stredu vyhlásil, že v súvislosti so stretnutím ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým prezidentom Joeom Bidenom nemá veľké očakávania, o reštarte vzťahov medzi krajinami podľa neho nemôže byť reč, Informovali o tom agentúry AFP a RIA Novosti.

Reštart vzťahov? Od stretnutia Putina s Bidenom vraj netreba veľa očakávať
TASR/AP

"Navrhoval by som nenechať sa uniesť príliš veľkými očakávaniami ohľadom výsledkov tohto stretnutia... Zrejme by sme nemali hovoriť o reštarte. Rusko nemá dobré skúsenosti s reštartom bilaterálnych vzťahov," reagoval Peskov na otázku novinárov o možnom reštarte vzťahov medzi krajinami.

"Samozrejme, že sa nedá očakávať, že počas prvého stretnutia sa podarí vyjasniť otázky, v ktorých sa krajiny hlboko nezhodnú. No nemôžeme dehonestovať vážnosť tohto stretnutia, ono je veľmi dôležité... Je dôležité, že prezidenti dostanú možnosť vymeniť si názory a konfrontovať svoje postoje v otázkach, ktoré sú pre obe krajiny a svet dôležité. Takými sú napríklad otázky strategickej stability a kontroly zbrojenia," vyhlásil Peskov.

Podľa agentúry AFP nemá od summitu prezidentov veľké očakávania ani Biely dom. Ten v utorok ohlásil, že prvé stretnutie amerického prezidenta Joea Bidena a jeho ruského náprotivka Vladimira Putina sa uskutoční 16. júna vo švajčiarskej Ženeve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok