Únia prijala návrh nášho investičného plánu. Kam by mohli smerovať nové eurofondy?

TA3 TASR
25.5.2021 19:10

Ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) v Bruseli predstavila návrh partnerskej dohody, podľa ktorej bude Slovensko investovať takmer 13 miliárd eur v novom programovom období. S eurokomisárkou pre reformy a kohéziu Elisou Ferreira hovorila o zmenách, ktoré Slovensko v eurofondoch zaviedlo a plánuje zaviesť s cieľom zlepšiť a zjednodušiť ich využívanie.

Únia prijala návrh nášho investičného plánu. Kam by mohli smerovať nové eurofondy?
TASR/Jaroslav Novák

"Slovensko dostalo od Európskej komisie na predložený plán pozitívnu odozvu a má tak otvorenú cestu pre sériu záverečných rokovaní o využití eurofondov na nasledujúcich deväť rokov," priblížila Remišová. Na základe tohto plánu majú smerovať investície z eurofondov do regiónov na lepšie cesty, kvalitnejšie zdravotníctvo a školstvo či podporu športu.

Posilnené oblasti

"V tomto náročnom procese budeme diskutovať o jednotlivých prioritách, ale aj o možnosti posilnenia Kohézneho fondu, ktorý je zameraný na rozvoj v oblasti životného prostredia a dopravnej infraštruktúry. Rovnako chceme posilniť financovanie v oblasti vedy, výskumu a inovácií," skonštatovala ministerka.

Remišová tiež otvorila otázku predĺženia možnosti využívania flexibility pri využívaní eurofondov tak, aby reagovala na dôsledky koronakrízy. Eurokomisárka Ferreira zároveň prijala pozvanie od vicepremiérky na návštevu Slovenska.

V rámci svojej prvej zahraničnej cesty po koronakríze by mala navštíviť v júni uhoľný región hornej Nitry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok