Opatrenia sa zmierňujú aj pri kultúrnych podujatiach. Čo je povolené v oranžových a žltých okresoch?

TA3 TASR
25.5.2021 18:13

Zlepšujúca sa epidemická situácia poskytuje ďalšie možnosti zmierňovania opatrení pri organizácii kultúrnych podujatí. Ministerstvo kultúry SR upozorňuje, že na základe COVID semaforu pre kultúru je v niektorých okresoch povolená konzumácia v interiéri, zvyšujú sa skupiny v rámci hromadných prehliadok a s obmedzeniami odpadáva i podmienka, ktorá hovorí len o sediacich divákoch.

Opatrenia sa zmierňujú aj pri kultúrnych podujatiach. Čo je povolené v oranžových a žltých okresoch?
TASR/František Iván (ilu)

Konzumácia v interiéri

V oranžových okresoch, ktoré sú v 2. stupni ostražitosti (13 okresov) okrem kapacity pre sediacich divákov (maximálne 50 percent kapacity, najviac 250 návštevníkov v interiéri a 500 v exteriéri) je povolené aj státie  – maximálne 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri.

V žltých okresoch – 1. stupeň ostražitosti (2 okresy), kde sú limity pre sediacich návštevníkov 50 percent kapacity v interiéri alebo 75 percent v exterieri (pri zachovaní celkového počtu najviac 250 návštevníkov v interieri a 500 návštevníkov v exterieri), je povolené státie pri maximálnej kapacite do 100 osob v interieri alebo 250 osob v exterieri.

Hromadné prehliadky

V oboch stupňoch ostražitosti je povolená konzumácia aj v interiéri s podmienkou maximálne štyri osoby alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole (oranžový okres) a maximálne šesť osôb alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole (žltý okres). Možná je tiež konzumácia v kinosálach.

V oranžových a žltých okresoch sa zvyšuje aj počet ľudí pri hromadných prehliadkach v galériách, múzeách či expozíciách. V oranžových okresoch sú povolené prehliadky v skupinach najviac do 15 osob a v žltých okresoch hromadne prehliadky v skupinach najviac do 30 osob.

Nové rozdelenie okresov

V druhom stupni ostražitosti (oranžová farba) sú od pondelka (24. 5.)  okresy Bratislava I - V, Dunajská Streda, Liptovský Mikuláš, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Rožňava, Šaľa, Senec, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zlaté Moravce.

Do prvého stupňa ostražitosti (žltá farba) zaradili od pondelka okresy Hlohovec a Topoľčany. Nové rozdelenie okresov podľa rizikovosti šírenia nového koronavírusu, platné od budúceho pondelka (31. 5.), bude známe v stredu (26. 5.) po zasadnutí vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok