Prvá prehra Kazachstanu na šampionáte. Američania vypálili viac než 50 striel

TA3 TASR
25.5.2021 17:43

Hokejisti USA zdolali vo svojom treťom zápase na MS v Rige Kazachstan 3:0. Počas celého zápasu mali výraznú hernú prevahu a súpera prestrieľali 52:18. Prvé čisté konto na turnaji zaznamenal brankár Calvin Petersen.

Prvá prehra Kazachstanu na šampionáte. Američania vypálili viac než 50 striel
TASR/AP

USA - Kazachstan 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Pre Američanov to bolo druhé víťazstvo, po ktorom sú so 6 bodmi na priebežnom 3. mieste B-skupiny.

Hráči Kazachstanu vyšli po dvoch výhrach po samostatných nájazdoch bodovo naprázdno a priebežne sú štvrtí. Jedným z dvojice čiarových rozhodcov bol Slovák Šimon Synek.

Američana nastúpia na ďalší zápas vo švrtok 27. mája od 15.15 proti domácemu Lotyšsku. Hráčov Kazachstanu čaká už v stredu od 15.15 duel s Nemeckom.

Góly: 7. Clendening (Robertson, Moore), 22. Moore (Jones), 42. Drury (Donato, Tennyson)

Rozhodovali: Jeřábek, Šír - Hynek (Všetci ČR), SYNEK (SR),

zostavy:
USA: Petersen - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Clendening, Helickson, Wideman - Chmelevski, Rooney, Robinson - Donato, Drury, Beniers - Garland, Moore, Robertson - Labanc, Blackwell, Abdelkader

Kazachstan: Bojarkin - Dietz, Makljuchov, Blacker, Orechov, Stepanenko, Šalapov, Danijar - Starčenko, Ševčenko, Paňjukov - Savitskij, Valk, Michailis - Rymarev, Šesťakov, Šin - Petuchov, Sagadejev, Akolzin

Čisté konto držali do 7. minúty

Favorit zápasu sa do súpera pustil od úvodu. V prvej tretine sa Američania prezentovali ofenzívnym hokejom a vytvorili si v nej viacero gólových príležitostí. Kazašský brankár Bojarkin držal čisté konto do 7. minúty, v ktorej ho zo strednej vzdialenosti prestrelil Clendening - 1:0. Ďalší gól nepridal Labanc, ktorý zakončil závar pred kazašskou bránkou dokumentujúci prevahu Američanov.

Americkú bránku ohrozovali sporadicky

V 22. minúte si Američania vytvorili tlak počas signalizovanej presilovky a Moore zblízka dorazil puk za Bojarkina - 2:0. Hráči Kazachstanu ohrozovali americkú bránku iba sporadicky, často sa hralo najmä v ich pásme. Oba tímy mali v druhej tretine po dve presilovky, ale skóre sa v nich nezmenilo.

Američanom vyšiel aj začiatok tretej časti. Drury tečoval pred Bojarkinom strelu od modrej čiary a zvýšil na 3:0. v 44. minúte sa už zdalo, že Petuchov zníži náskok USA, ale jeho gól neplatil pre úmyselné kopnutie puku. V 53. minúte sa gólom neskončila efektná individuálna akcia Moorea a skóre sa už do konca zápasu nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok