Bude vysvetľovať? Heger sa zúčastní schôdze v parlamente

TA3 TASR
25.5.2021 15:39

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa zúčastní na stredajšej mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR k stretnutiu predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby.

Bude vysvetľovať? Heger sa zúčastní schôdze v parlamente
Eduard Heger 1140 px

Pre TASR to uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Vyvrátil tak informácie, že by sa premiér na schôdzi nemal zúčastniť vzhľadom na plánované rokovanie vlády.

Schôdza na podnet Smeru

Mimoriadnu schôdzu parlamentu zvolal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na stredu so začiatkom o 9.00 h. Inicioval ju opozičný Smer-SD. Strana chce, aby na nej premiér vysvetlil "tajné stretnutie" predstaviteľov štátu v SIS a tému rokovaní. Koalícia už avizovala, že umožní mimoriadne rokovanie.

Stretnutie zvolal Heger

Na stretnutí na pôde SIS v pondelok 17. mája sa malo zúčastniť približne desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov. Témou malo byť podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované. Médiá informovali, že v tejto súvislosti sa mal spomínať aj prípad exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

Premiér už odmietol, že by sa stretnutie týkalo bývalého šéfa SIS alebo iných vyšetrovaných živých prípadov. Stretnutie sa podľa jeho slov uskutočnilo z jeho iniciatívy, aby sa predstavitelia štátu oboznámili s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok