Bývalý riaditeľ NAKA Branislav Zurian sa prihlásil na polícii

TA3
24.5.2021 23:56

Exšéf Národnej kriminálnej agentúry, ktorý má čeliť obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a vyzradenia utajovaných skutočností, sa podľa informácií televízie JOJ prihlásil v pondelok ráno na polícii. Po Zuriana si do jeho bytu v Poprade prišla polícia, nachádzal sa však v zahraničí. Minulý týždeň informoval, že sa na políciu dostaví, keď sa otestuje na prítomnosť koronavírusu.

Bývalý riaditeľ NAKA Branislav Zurian sa prihlásil na polícii
SITA/Diana Černáková

Zurian sa podľa informácií TV JOJ vyjadril k stíhaniu v pondelok ráno na sociálnej sieti. "Dnes ráno som sa prihlásil na polícii, kde som sa pred vyšetrovateľom vyjadril ku skutočnostiam, ktoré sa mi kladú za vinu na základe výpovede jedného kajúcnika. Po výsluchu som bol prepustený na slobodu. Ďakujem Vám za všetko. Sila a česť priatelia," uviedol

Polícia zasahovala u Branislava Zuriana doma v piatok ráno v Poprade. V tom čase však bol podľa dostupných informácií v zahraničí. Bývalý šéf NAKA mal byť podľa medializovaných správ obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa a z ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Obviniť ho mala inšpekcia ministerstva vnútra. Branislav Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 15. máju. Z funkcie odišiel na vlastnú žiadosť. Zároveň odišiel aj z polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok