Marcinková o mimoriadnom sneme: Ak by sme s ním otáľali, mohlo by dôjsť k rozkladu strany

TA3
24.5.2021 21:39

Strana Za ľudí čelí vnútrostraníckym tlakom, ktoré vedú až k postu predsedu. Uskutoční sa mimoriadny snem strany Za ľudí? Je možné, že dôjde aj v výmene predsedníčky? Poslankyňa Vladimíra Marcinková v Téme dňa prezradila, že reakcie Veroniky Remišovej boli počas odvolávania Márie Kolíkovej vlažné a na to, aby sa v strane posunuli ďalej, bude potrebné prijať personálne zmeny.

Marcinková o mimoriadnom sneme: Ak by sme s ním otáľali, mohlo by dôjsť k rozkladu strany
TA3

Mimoriadny snem

Marcinková tvrdí, že si v strane uvedomujú, že v nej niečo nefunguje. "Prichádzajú signály z členskej základne, ale aj regiónov. Na poslednom predsedníctve sa polovica členov strany postavila a vyzvala, aby sme mali mimoriadny snem," dodala predsedníčka výboru NR SR pre európske záležitosti s tým, že na to, aby sa posunuli ďalej, je potrebné prijať personálne zmeny.

Poslankyňa dodáva, že ide o pomerne širokú skupinu ľudí, ktorá nie je spokojná s tým, že strana dosiahla v poslednom medializovanom prieskume iba 3,5 percenta hlasov. "Nie sú spokojní napríklad aj s komunikáciou strany navonok, hovorím najmä o komunikácii pani predsedníčky Remišovej.".

Vlažná reakcia Remišovej

Marcinková verí, že mimoriadny snem bude. Strana podľa nej v tomto momente "nemá na výber" a musí byť uskutočnený čo najskôr. "Ak by sme s ním otáľali, mohlo by dôjsť ku škodám, možno až k rozkladu, čomu chceme zabrániť."

Podľa Marcinkovej sa ukázalo najmä v krízových momentoch, že Remišová "nevie byť dostatočne rázna". "Pri reakcii pani predsedníčky na odvolávanie Márie Kolíkovej to bolo veľmi vlažné. Nepamätám si v politickej histórii, aby sa tak  zjemna zastával nejaký líder strany svojho ministra," konkretizovala s tým, že pri takýchto vážnych veciach, akou bolo odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, je potrebné byť rázny a "jednoznačne ukázať postoj".

 

 

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok