Taliani neprekvapili. Domácim Lotyšom podľahli 0:3

TA3 TASR
24.5.2021 18:02

Lotyšskí hokejisti vyhrali v pondelok na MS v lotyšskej Rige nad Talianskom 3:0. V treťom súboji B-skupiny si pripísali druhé víťazstvo a so siedmimi bodmi sú priebežne na čele tabuľky. O dva góly sa postaral Martins Karsums. Lotyši majú najbližšie dva dni pauzu a vo štvrtok sa stretnú o 15.15 h s USA, Taliansko, ktoré prehralo všetky tri svoje zápasy, nastúpi v rovnaký deň o štyri hodiny neskôr proti Fínsku.

Taliani neprekvapili. Domácim Lotyšom podľahli 0:3
TASR/AP

Lotyšsko - Taliansko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)


Góly: 33. Karsums (Krastenbergs), 59. Darzinš (Džerinš, Freibergs), 60. Karsums

Rozhodovali: Bruggeman (USA), Gouin (Kan.) - Constantineau (Fr.), McCrank (Kan.),

vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: Keninš 10 min za vrazenie na mantinel

Lotyšsko: Punnenovs - Freibergs, Kulda, Rubins, Balinskis, Cibulskis, Sotnieks, Zile - Marenis, Meija, Krastenbergs - Darzinš, Abols, Daugavinš - Rob. Bukarts, Džerzinš, Rih. Bukarts - Keninš, Indrašis, Dzierkals - Karsums

Taliansko: Fazio - Glira, Spornberger, Casetti, Pietroniro, Miglioranzi, Marchetti, Gios, Soracreppa - Frigo, Bardaro, Magnabosco - Frank, Petan, Miceli - Hochkofler, Pitschieler, Gliati - Deluca, Andergassen, Galimberti

Nápor domácich

Prvú väčšiu šancu v zápase mali talianski hokejisti, keď Frigo v 2. minúte nebezpečne preveril Punnenovsa, ale potom už prebrali taktovku hry favorizovaní Lotyši. Na bránku ich súpera sa valil jeden útoku za druhým, no domáci hokejisti si v prvej tretine, v ktorej prestrieľali súpera 14:6, vylámali zuby na Faziovi. Ten vychytal tutovky Keninša, Abolsa i samostatný únik Džerinša v oslabení.

Lotyši pokračovali vo veľkom nápore aj v druhom dejstve a svoju dominanciu v ňom strelecky ešte zvýraznili pomerom 17:3, tentokrát už aj s gólovou radosťou v 33. minúte.

Neplatný gól Talianov

Taliani pokazili rozohrávku vo vlastnom obrannom pásme, puku sa zmocnil na pravom kruhu Karsums, ktorý ho potiahol pred bránku a na dvakrát prekonal Fazia - 1:0. V 37. minúte sa Lotyši tešili z dvojgólového vedenia, ale zásah Indrašisa neplatil, keďže puk dorazil do bránky korčuľou. V úvode tretej časti pokazil videorozhodca radosť aj Talianom, gól Petana zo 42. minúty neplatil pre tesný ofsajd.

V 47. minúte sa ten istý hráč predviedol ďalšou peknou akciou, no s jeho strelou z otočky si poradil Punnenovs. Taliani to v závere skúsili bez Fazia, ale neúspešne, do prázdnej bránky skórovali ešte Darzinš a Karsums.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok