Pozemkový fond čelí podozreniam z korupcie, SaS chce prieskum

TA3 TASR
24.5.2021 13:22

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita plánujú iniciovať mimoriadny poslanecký prieskum v Slovenskom pozemkovom fonde. Dôvodom sú podozrenia z korupcie, na ktorých sa mala podieľať aj nová generálna riaditeľka Gabriela Bartošová. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Pozemkový fond čelí podozreniam z korupcie, SaS chce prieskum
TASR/Pavel Neubauer

"Obvinenie a zadržanie viacerých osôb vrátane generálnej riaditeľky SPF pre podozrenia z korupčnej trestnej činnosti vrhajú zlé svetlo na Slovenský pozemkový fond. Napriek zmene vládnej garnitúry pretrváva aj naďalej podozrenie, že kšefty s pozemkami pokračovali aj naďalej. Zatknutie nominantky ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka znamená varovný prst pre súčasnú vládnu koalíciu. Padni, komu padni tak musí byť zásada, od ktorej neupustíme. Aj preto považujeme za dôležité iniciovať poslanecký prieskum v SPF," uviedla Jarmila Halgašová, poslankyňa Národnej rady SR, ktorá sa v SaS venuje pôdohospodárstvu.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pripomína minuloročný parlamentný výbor k výročnej správe SPF za rok 2019. "Už vtedy sme na tlačovej besede hovorili, že je nutné, aby NKÚ urýchlene konala a spravila hĺbkovú kontrolu, kde preverí činnosť SPF. Kontrola sa mala sústrediť najmä na nájmy pozemkov, zastupovania štátu pri prideľovaní poľovných revírov, na reštitúcie pozemkov, na pozemkové úpravy či na rôzne ekonomické činnosti. Zadržanie bývalých, ale aj terajších čelných predstaviteľov SPF potvrdzuje, že naše volanie bolo opodstatnené a správne," doplnila Zemanová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok