Hrobár gangu sátorovcov je pred súdom, podáva sťažnosť

TA3 TASR
24.5.2021 12:35

V pondelok pokračuje pojednávanie s hrobárom gangu sátorovcov, Lehelom Horváthom. Situáciu sleduje kolega Peťo Hlávek, ktorý povedal viac.

V procese s Lehelom H., ktorý je označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov, vypovedá pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku v pondelok jeden svedok - odsúdený Zsolt Nagy alias Čonty. Na úvod pojednávania podal Lehel H. viacero námietok a sťažností. Proces je naplánovaný aj na utorok.

Čonty, ktorý si odpykáva od roku 2019 22-ročný trest odňatia slobody, vypovedá k jednotlivým skutkom, z ktorých je obžalovaný Lehel H. V procese už vypovedali odsúdení členovia skupiny sátorovcov Kristián Kádar a Juraj Bugár alias Bugi. Lehel H. je aktuálne väzobne stíhaný, Špecializovaný trestný súd koncom februára 2021 zamietol jeho žiadosť o prepustenie.

Viacero vrážd

Lehel H. je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými je bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Lehel H. ho mal zavraždiť v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny. Prvej vraždy Čabu Kariku sa mal dopustiť už v roku 2003. Obete zakopával v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

Minulý rok Okresný súd v Trnave zbavil Lehela H. obžaloby, podľa ktorej mal spolu so synom Tiborom napadnúť svoju manželku a hodiť ju do klietky k levici. Krajský súd v Trnave v tejto veci vytýčil verejné zasadnutie na 3. júna, na ktorom prejedná odvolanie prokurátora.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok