Súd rozhodol o obvinenom podnikateľovi. Zoroslav Kollár je vo väzbe

TA3 TASR
24.5.2021 10:24

Obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára opäť vzali do väzby. V nedeľu o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Súd rozhodol o obvinenom podnikateľovi. Zoroslav Kollár je vo väzbe
TASR/Henrich Mišovič

"Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," uviedla hovorkyňa. Tentoraz sa vzatie do väzby týka obvinenia z údajného podplácania bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby a distribúcie cigariet.

"Dôvodmi na väzobné stíhanie sú kolúzna a preventívna väzba," potvrdil obhajca Zoroslava Kollára Adrián Kucek. Dodal, že jeho klient sa s týmto rozhodnutím nestotožňuje a aj preto podal voči nemu sťažnosť. Momentálne sa Zoroslav Kollár nachádza v banskobystrickom ústave na výkon väzby. "Priebežne sa vykonávajú procesné úkony, aj pán prokurátor navrhol vykonanie ďalších procesných úkonov," spresnil Kucek.

Zoroslav Kollár čelí aj ďalším obvineniam. Spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lindtnerom a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou Urbancovou ho zadržali vlani v októbri v rámci akcie Víchrica. Jarmilu Urbancovú a Davida Lindtnera obvinili zo zločinu prijímania úplatku. Zoroslav Kollár je obvinený zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Zoroslava Kollára spolu s Davidom Lindtnerom v tejto veci pustili vo štvrtok (20. 5.) z väzby na slobodu.

Od marca čelí Kollár aj obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok