Maďarsko je o krok bližšie k životu pred pandémiou, rušia sa ďalšie obmedzenia

TA3 TASR
23.5.2021 10:46

Počet osôb zaočkovaných proti novému druhu koronavírusu v Maďarsku v sobotu prekročil päť miliónov, preto operačný štáb rozhodol, že od nedele už nie je povinné nosiť rúška na vonkajších priestranstvách a končí sa aj zákaz nočného vychádzania. Oznámil to na Facebooku v sobotu večer predseda vlády Viktor Orbán.

Maďarsko je o krok bližšie k životu pred pandémiou, rušia sa ďalšie obmedzenia
TASR/AP (ilu)

Premiér sa poďakoval všetkým, ktorí realizujú očkovanie, ale aj tým, ktorí sa nechali zaočkovať. Orbán súčasne nezaočkovaných vyzval, aby tak urobili "v záujme zachovania výsledkov."

V zmysle rozhodnutia operačného štábu už nie je obmedzený otvárací čas obchodov a reštauračných zariadení a je možné športovať na verejných priestranstvách.

Oslavy, svadby či hudobné podujatia

Opäť je možné usporiadať rodinné oslavy s účasťou 50 osôb a svadby s účasťou 200 osôb. Takéto podujatia v hoteloch a reštauráciách budú musieť byť oddelené od ostatných hostí. Na verejných priestranstvách sa môže zhromaždiť až 500 ľudí.

Hudobné a tanečné podujatia môžu navštevovať iba osoby s očkovacím preukazom, prípadne s preukazom o prekonaní ochorenia Covid-19. Zaočkované deti vo veku od 16 do 18 rokov môžu ísť do kina či reštaurácie bez sprievodu rodičov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok