Na Slovensku chce vzniknúť 13 nových politických strán. Ktoré to sú?

TA3 TASR
23.5.2021 11:15

Na Slovensku chce momentálne vzniknúť 13 nových politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR. Na registráciu potrebujú minimálne 10.000 podpisov od občanov. V roku 2021 vznikla zatiaľ politická strana Slovenský Patriot a nezanikla žiadna politická strana. Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Na Slovensku chce vzniknúť 13 nových politických strán. Ktoré to sú?
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Oznámenie o zbieraní podpisov na vznik politickej strany zverejnili na webstránke rezortu vnútra subjekty Právo Slovenskej republiky, Rómska strana, ODS - Občianski demokrati Slovenska, Budúcnosť pre Slovensko, Alternatíva pre Slovensko, Domov - národná strana, Spoločnosť, Naša vlasť, Občan Národ Spravodlivosť, Slovenská pirátska strana, Pirátska strana, Strana občanov Slovenska a Národná sila Slovenska.

Na Slovensku momentálne funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho je vyše 90 v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo stranu zaregistruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok