Priamo k Nečasovi sa dostal odsúdený tzv. tykadlový vodič

TASR
13.10.2012 22:38

Do volebného štábu Občianskej demokratickej strany (ODS) a priamo k premiérovi Petrovi Nečasovi prenikol dnes v prezlečení za televízneho zvukára tzv. tykadlový vodič Roman Smetana, ktorý mal tento týždeň nastúpiť výkon zvyšku trestu za to, že kreslil tykadlá na plagáty politikov.

Priamo k Nečasovi sa dostal odsúdený tzv. tykadlový vodič
SITA

Namiesto toho priamo pred novinármi zasypal premiéra otázkami k svojej kauze, uviedol server iDNES.cz.
"Zdám sa vám nebezpečný, že mám ísť do väzenia?" spýtal sa Smetana premiéra ČR, ktorý sa zdráhal komentovať rozhodnutia súdu. "Rešpektujem slobodu slova, ale tiež sa musia dodržiavať pravidlá," povedal Nečas. "Ja som sa sám sebe s tykadlami páčil, rovnako aj svojim deťom. Jediné, čo sme riešili, bolo, či vyzerám viac ako Ferdo Mravec, alebo Chrobák Truhlík."

Na záver rozhovoru premiér priznal, že nebolo správne podávať na bývalého vodiča olomouckej MHD žalobu. "Bolo to nerozvážne. Nesúhlasím s poškodzovaním súkromného majetku, ale toto nám prinieslo len negatívnu mediálnu publicitu," dodal.

Následne Nečas rozhovor rýchlo ukončil a odišiel. Smetana už bez parochne, mikrofónu a okuliarov s hrubým rámom sa potom pustil do rozhovorov s novinármi. "Chcel som sa stretnúť s pánom premiérom a opýtať sa ho na jeho postoj k tejto veci. Je úspech, že som sa s ním stretol," vysvetľoval.


Dostať sa do sídla ODS v Prahe 4 mu pomohli kamaráti. Recepciou vraj prešiel bez toho, aby musel predkladať akýkoľvek doklad. "Stačilo povedať, že som zvukár a som tu ako študent FAMU," vysvetlil Smetana. Kto mu s prezlečením za zvukára pomohol, nekomentoval.


Tajomstvo Smetanovho preniknutia neskôr poodhalil hovorca ODS Tomáš Bartovský. Podľa neho mu dnes popoludní zavolal študent FAMU, ktorý sa označil ako pán Kokeš, a požiadal ho, či by v rámci nakrúcania absolventského filmu mohol prísť do sídla volebného štábu. Bartovský súhlasil. Pri vstupe do budovy sa však zapísal len Kokeš. "Pána Smetanu reprezentujú len tieto dve čiarky," ukázal Bartovský zoznam s podpismi novinárov.


Podľa hovorcu nešlo o závažnú udalosť a ODS nebude sprísňovať pravidlá pre vstup do svojho sídla. Bartovský však nevylúčil, že za svoju chybu bude potrestaný.


Muž z Liberca spáchal 28. septembra "atentát" na prezidenta ČR Václava Klausa, keď naňho z bezprostrednej blízkosti vystrelil niekoľkokrát z plastovej airsoftovej pištole. Chcel tým vyburcovať politikov k zamysleniu sa nad svojím správaním a poukázať na zhoršujúcu sa kvalitu života obyčajných ľudí. Viacerí psychológovia vyjadrili názor, že muž zrejme nie je úplne psychicky v poriadku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok