Ako maximalizovať účinnosť vakcíny? NCZI odporúča tieto tipy

TA3 TASR
22.5.2021 17:18

Účinnosť vakcíny proti novému koronavírusu pomôže zvýšiť dostatok spánku a kvalitná strava s dostatkom probiotík. Na sociálnej sieti to pripomenulo Národné centrum zdravotníckych informácií.

Ako maximalizovať účinnosť vakcíny? NCZI odporúča tieto tipy
TASR/AP (ilu)

Po očkovaní je vhodné si tiež odpustiť na dva až tri dni alkohol. "Dva až tri dni nerobte žiadnu náročnú fyzickú aktivitu, a to ani v prípade, že sa cítite dobre," upozornilo NCZI.

NCZI odporúča vyhľadať lekára v prípade, ak sa po očkovaní objaví ťažká neutíchajúca bolesť hlavy, poruchy zraku, tŕpnutie končatín, poruchy hybnosti, výrazná bolesť brucha, bolesť na hrudníku, pretrvávajúci kašeľ alebo sťažené dýchanie. "Po očkovaní zostaňte v mieste očkovania 15 minút. Ak máte chronické ochorenie, zostaňte tam 30 minút po očkovaní," zdôraznilo NCZI.

V súčasnosti je podľa ministerstva zdravotníctva na Slovensku prvou dávkou zaočkovaných dokopy už vyše 1,5 milióna ľudí. "V piatok (21. 5.) sme prekonali rekord v počte vykázaných nových zaočkovaných prvou dávkou - zaočkovalo sa ňou vyše 25.000 ľudí. Očkovanie ide čoraz rýchlejšie," skonštatovalo MZ.

Ako maximalizovať účinnosť vakcíny:

  • Odložte náročné fyzické aktivity
  • Odpustite si alkohol
  • Doprajte si spánok a kvalitnú stravu
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok