Rosandič pred zápasom s Britmi: Nesmieme im nič dovoliť

TA3 TASR
22.5.2021 15:02

V nedeľu o 11.15 SELČ si slovenskí hokejisti budú chcieť ešte viac vylepšiť náladu na MS v Rige ďalším víťazstvom. Nastúpia proti outsiderovi A-skupiny z Veľkej Británii a ako poznamenal pre TASR útočník Martin Faško-Rudáš, Slováci sa musia na tento zápas nastaviť najmä hlavou.

Rosandič pred zápasom s Britmi: Nesmieme im nič dovoliť
TASR/Jaroslav Novák

Úspešný vstup

Slovensko vstúpilo do turnaja piatkovým triumfom 5:2 nad Bieloruskom. Faško-Rudáš mohol byť okrem Pospíšila ďalším slovenským hráčom, ktorý strelil gól na MS. Vo výbornej šanci ho však vychytal brankár Danny Taylor. "Trošku som spanikáril, chcel som to zakončiť rýchlo. Ak by som si dal čas, v pohode by som to dal vyššie. Brankár mal betón na zemi a ja som mu ho trafil," uviedol 20-ročný útočník. Od trénera Craiga Ramsaya dostáva šancu aj v druhej presilovkovej formácii, miesto má v strede medzi kruhmi. "Ja som vďačný, že tam môžem hrať, hrá sa mi tam dobre, hral som tam aj v extraligovej sezózne."

Kvalitní Dáni

Triumf nad Veľkou Británou je pre slovenských hokejistov povinnosť, ale musia sa mať na pozore. V prvom sobotňajšom zápase A-skupiny Dáni zdolali Švédov, čím sa postarali o prvé prekvapenie "áčka." "Neviem, či ma to prekvapilo, aj Dáni sú kvalitní. Ale Švédi mali tlak, veľakrát nepustili Dánov z pásma. Ale Dáni mali dobrú obranu, zvládli kľúčové pasáže lepšie. Ale aj tento zápas ukázal, že tu na MS je to otvorené. Sú to len prvé zápasy, bude to vyrovnané aj v zápasoch, kde je jeden z tímov papierovo slabší," uviedol pre TASR obranca Mislav Rosandič.

Po piatkovom neúspešnom zápase s Ruskom 3:4 hovorili českí hokejisti aj o tom, že si ťažšie zvykali na veľké klzisko v Olympijskom športovom centre. "Ak to porovnám s klziskami v NHL, tak samozrejme je to širšie, tak neviem, či to aj oni porovnávali s tým. Lebo inak je to podľa mňa normálne," dodal Rosandič.

Deň na oddych

Slováci mali na oddych celú sobotu, ale potom ich čakajú zápasy v nedeľu aj v pondelok. "Každý regeneruje tak ako zvyknutý, hlavné je, aby sme boli na sto percent pripravení. Hrať v dvoch dňoch po sebe je niečo iné. Ale aj keby sa hralo každý deň, som s tým ok," uviedol slovenský zadák.

Dodal, že na MS v Košiciach predviedli hráči Veľkej Británie malý zázrak, keď sa po výhre nad Francúzskom zachránili v elitnej kategórii. "Je to húževnatý súper, ale kvalita je na našej strane. Musíme to však ukázať od začiatku zápasu, bude to o nás. Nesmieme im nič dovoliť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok