Chceme sa poučiť zo záveru, hovorí o zápase s Bielorusmi dvojgólový Pospíšil

TA3 TASR
22.5.2021 00:05

Hoci slovenskí hokejisti odštartovali svoju púť na 84. MS víťazne, po triumfe 5:2 nad Bieloruskom sa musia mať v ďalších zápasoch na pozore. Po skvelej prvej tretine prišiel herný útlm a Bielorusi dokázali v závere duel ešte zdramatizovať. Upozornil na to aj dvojgólový strelec Peter Cehlárik.

Chceme sa poučiť zo záveru, hovorí o zápase s Bielorusmi dvojgólový Pospíšil
TASR/Jaroslav Novák

Prvé varovanie za stavu 3:0 prišlo v polovici zápasu, gól Bielorusov však arbitri neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku. "Niektoré veci musíme riešiť lepšie. Najmä veci okolo modrých čiar. Ale nechcem byť negatívny, túto atmosféru si chceme preniesť ďalej. Súper mal však veľa prečíslení, vtedy nás podržal Konrád," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Cehlárik.

V zápase udelili rozhocovia dvanásť menších trestov a jeden vyšší. Najmä v závere mali Bielorusi veľa presiloviek za stavu 2:4, čo sa mohlo Slovákom vypomstiť. "Hrali tvrdšie, mali silných hráčov, súboje neboli jednoduché. Ale ustáli sme to," konštatoval Cehlárik.

Slováci ukázali súdržnosť na striedačke

Okrem Cehlárika sa dvoma gólmi blysol aj Kristán Pospíšil, boli to jeho prvé zásahy na MS. "Keď sa hneď v prvom zápase zvíťazí, prenesie sa dobrá nálada aj do ďalšieho zápasu. Sme radi za toto víťazstvo. Vedeli sme, že to bude dôležitý zápas, ale chceme zbierať body aj ďalej. Teší nás, že sme dali päť gólov. Ukázali sme, že vieme hrať presilovky. Chceme sa poučiť zo záveru, ale tam už Bielorusi hrali vabank. Musíme si dať na to pozor. Dať dva góly na MS je niečo špeciálne. Chcem pomôcť tímu ako sa dá. Puk mi, myslím, zobral Paľo Skalický."

V závere pri dvojnásobnom oslabení Slováci ukázali súdržnosť na striedačke, ktorá žila a povzbudzovala sa pri každej zblokovanej strele. "Takéto situácie nás musia hnať dopredu. Pomáha nám to vyhrávať zápasy," poznamenal Cehlárik. Najbližšie sa Slováci na MS predstavia v nedeľu, nastúpia proti outsiderovi skupiny z Veľkej Británie. "Pozrieme si niečo z ich hry, čo potrebujeme vidieť, musíme si aj oddýchnuť, lebo potom hráme dva zápasy po sebe," uzavrel Cehlárik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok