Nemci zlomili odpor oslabených Talianov, vysoko ich rozstrieľali

TA3 TASR
21.5.2021 19:03

Nemeckí hokejisti vyhrali na úvod 84. majstrovstiev sveta v lotyšskej Rige nad Talianskom 9:4. Mužstvo s ambíciami na postup z B-skupiny zlomilo odpor mimoriadne oslabeného kádra súpera až piatimi gólmi v druhej tretine.

Nemci zlomili odpor oslabených Talianov, vysoko ich rozstrieľali
TASR/AP

B-skupina: Nemecko - Taliansko 9:4 (2:2, 5:0, 2:2)

Góly: 16. Kühnhackl (Krämmer), 19. M. Müller (Eisensmid, Loibl), 25. Rieder (Kühnhackl, Krämmer), 28. Tiffels (Eisenschmid, Plachta), 36. Noebbels (J. Müller, Pföderl), 38. Reichel (Seider), 39. Noebbels (Pföderl, Reichel), 43. Plachta (Noebbels, Holzer), 49. Pföderl (Noebbels, Reichel) - 18. Petan (Miceli), 19. Frigo (Magnabosco, Bardaro), 44. Bardaro (Deluca), 45. Frank (Frigo). Rozhodcovia: Bruggeman (USA), Fraňo (ČR) - McCrank (Kan.), Oliver (USA), vylúčení: 2:3 na 2 min., navyše: 40. J. Müller 5+DKZ (narazenie), presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0.

Nemecko: Brückmann - M. Müller, Seider, Brandt, Holzer, Wagner, Nowak, J. Müller, Gawanke - Kühnhackl, Krämmer, Rieder - Reichel, Noebbels, Pföderl - Plachta, Loibl, Eisenschmid - Bergmann, Kastner, Tiffels

Taliansko: Fazio - Casetti, Hochkofler, Glira, Spornberger, Marchetti, Pietroniro, Gios, Soracreppa - Frank, Petan, Miceli - Gliati, Rosa, Deluca - Frigo, Bardaro, Magnabosco - Pitschieler, Andergassen, Galimberti

Hneď v prvom útoku vystrelili ako prví na bránku Taliani, ale ešte v úvodnej minúte Nemci naznačili, že budú herne dominovať. Dlho sa nevedeli presadiť a keď sa im to podarilo po parádnom bekčekingu a podobne akostnej zadovke Krämmera na Kühnhackla, stratili na chvíľu koncentráciu. Oba kontragóly Talianov však neboli náhodné a najmä prvý bol pekne vykombinovaný.

Favorit ešte v prvej časti vyrovnal a v druhej sa podľa očakávania presadil. Taliani síce hrali relatívne disciplinovane, ale už nestíhali toľko korčuľovať, vypadávali im súkolia v striedaniach a dostali 5 gólov. V tretej časti Jonas Müller narazením protivníka na mantinel umožnil Talianom päťminútovú početnú výhodu, tí ju aj dvakrát využili, ale ešte predtým im gól v oslabení strelil Plachta. V závere sa im aj s trochou šťastia podarilo odvrátiť hrozbu dvojciferného konta inkasovaných gólov.

Nemci nemajú na oddych ani 24 hodín a na druhý deň už o 11.15 SELČ nastúpia proti Nórom. Taliani na rovnakého súpera narazia v nedeľu, tiež v poludňajšej fáze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok